ZAGREBAČKE ŽIVE JASLICE MIJENJAJU LOKACIJU! Prva predstava počinje ove nedjelje, održavat će se tri puta dnevno

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Jedan od većih spektakla u zagrebačkoj božićnoj čaroliji svakako su bile i Žive jaslice ispred zagrebačke katedrale koju priprema zajednica Cenacolo.

No, zbog potresa 2020. zbog kojega se katedrala, kako je Zagreb.info ranije pisao, još uvijek obnavlja, bilo je potrebno pronaći novu lokaciju za jaslice.

Kako ističe Turistička zajednica Grada Zagreba, uz razumijevanje i podršku gradskih službi, potvrđeno je da će se žive jaslice pokazati gledateljima na igralištu Osnovne škole Miroslava Krleže u parku Opatovina, a prva predstava počinje ove nedjelje, 18. prosinca.

“Nadamo se da ćemo i ove godine uspješno prenijeti barem dio ljepote i punine koju živimo u Zajednici Cenacolo, fokusirani na rad na samom sebi, izlazak iz vlastitog komoditeta i služenje drugome”, poručili su iz Cenacola.

Predstave Živih jaslica će se održavati tri puta dnevno (u 16, 17 i 19 sati), a uz premijeru u nedjelju idući datumi će biti 19., 21., 22., 23., 25., 26., 29. i 30. prosinca te još dvije predstave prvog i šestog siječnja iduće godine.

Inače, zajednica Cenacolo okuplja nekadašnje ovisnike (bilo o drogama, bilo o alkoholu, kocki i slično) u zajednicu koja je utjehu pronašla u vjeri te zajedno rade, mole i odolijevaju povratku opasnim ovisnostima.

Središnji ured i imanje gdje se bave poljoprivredom i stočarstvom, nalazi se u Vrbovcu.

Cjelokupnu predstavu i plesove Živih jaslica osmislili su mladi iz Cenacola uz pomoć roditelja i nekolicine djece, dok im oko scenografije i kostima pomažu njihovi prijatelji iz zagrebačkog kazališta “Trešnja”.

“Sama činjenica da smo evo već dvadeset godina prisutni u centru Zagreba u vrijeme blagdana, potvrđuje nam da stanovnici grada Zagreba i njihovi gosti u našoj predstavi prepoznaju i podržavaju trud koji stavljamo u uprizorenje”, osvrnuli se iz Cenakola na svoju predstavu za koju ističu da im je posebno bliska.


Komentari