ZAGREB PRVI DAN JESENI OBILJEŽAVA UZ BOGAT PROGRAM: Očekuje vas koncert na Zrinjevcu i zanimljiv projekt na Dolcu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL/ Ilustracija

Prvi dan jesen Zagreb će pozdraviti koncertom Zagrebačkih solista na Zrinjevcu i umjetničkim projektom “9 dekada/9 arkada” na tržnici Dolac. Solisti će izvesti sedam skladbi posvećenih ovom godišnjem dobu, a u klasičnim melodijama možete uživati od 17 sati u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

Koncert će otvoriti “Jesen“ A. Vivaldija, a izvest će se i druga tematski odabrana djela domaćih i stranih glazbenika i skladatelja, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Scotta Joplina, Ljuboslava Kuntarića, Eduarda Gloza te Astora Piazzolle. Predviđeno trajanje koncerta je oko pola sata.

Projekt Zagrebačka glazbena doba zamišljen je kao uvertira u svako godišnje doba, a premijerno je predstavljen na prvi dan proljeća, 21. ožujka. Ako niste u mogućnosti doći na koncert možete ga pogledati uživo putem online kanala.

Projekt “9 dekada / 9 arkada” u sklopu umjetničke platforme Artupunkutra prikazuje preobrazbu glavne zagrebačke tržnice u posljednjih devet desetljeća. Unutar devet arkada, kroz svjetlosnu instalaciju prikazat će se arhivski materijali i snimke koje omogućuju doživljaj prolaska vremena i svjedoči promjenama koje su se događale tijekom godina na Dolcu. Instalacija će se prikazivati od 23. do 25. rujna, od 20 do 23 sata.

Inače, Artupunktura je novi projekt Turističke zajednice grada Zagreba i partnera koji do kraja rujna objedinjuje razna umjetnička događanja u Zagrebu.

Komentari