Zagreb je domaćin petog foruma ‘ICT i društvo’, tehnologije i transformacija bit će u fokusu, evo tko su govornici

Kako tehnologije mijenjaju naš svakodnevni život u doba druge modernizacije svijeta? Kakve prilike za razvoj i tehnološki napredak Hrvatskoj i Europskoj uniji donose mreže 5G i 3D tehnologije?

Odgovore na ta i druga aktualna društveno-tehnološka pitanja ponudit će govornici i panelisti petog foruma “ICT i društvo – Tehnološke revolucije i transformacija hrvatskog društva u 21. stoljeću”, koji će biti održan u četvrtak, 21. travnja 2022. godine, u hotelu Internacional u Zagrebu.

Svoja će znanja i iskustva tijekom predavanja i panela podijeliti ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, prodekan za znanost zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva Nikola Mišković, dekan osječkog Fakulteta elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija Tomislav Matić, predsjednik vijeća HAKOM-a Tonko Obuljen, generalni direktor AVL Hrvatska Goran Mirković, član uprave i glavni direktor za tehniku i IT Hrvatskog Telekoma Boris Drilo, predsjednik uprave tvrtke Odašiljači i veze Mate Botica i drugi.

Forum organiziraju Institut za europske i globalizacijske studije i Mreže Foruma ICT i društvo. Zemlja partner je Indija. Sudjelovanje je besplatno uz registraciju. Program i više informacija potražite na web odredištu www.ictsocietyforum.com.

Forum ICT i društvo utemeljili su u Osijeku 2017. godine Anđelko Milardović i Nandino Lončar. Zamišljen je kao mjesto susreta aktera iz akademske zajednice, IT kompanija, politike i medija, gdje se propituje utjecaj informacijsko-komunikacijskih tehnologija na transformaciju društva.

Komentari