Zagreb facts: Purgerske izraze ‘preselili’ su na majice, a danas slave 5. rođendan!

FOTO: Zagreb facts

Matea i Matija Mitak dvoje su mladih i ponosnih rođaka, rođenih “Zagrepčanaca”, i upravo oni stoje iza odličnog projekta Zagreb facts.

Vode najzagrebačkiju stranicu na društvenim mrežama, a njihova je škvadra u svakodnevnom lovu na zagrebačke zanimljivosti. Uz njih možete naučiti ili se pak prisjetiti kak’ se pripovedalo u Zagrebu u rubrici Sat purgerskog u kojoj objavljuju riječi iz purgerskog rječnika. Vraćaju se u prekrasnu zagrebačku prošlost starim zagrebačkim fotografijama i filmovima te prikazujemo suvremenu ljepotu, atrakcije i mogućnosti koje pruža beli Zagreb grad.

FOTO: Zagreb facts

U Zagreb facts je uloženo prije svega puno ljubavi prema Zagrebu. Smatramo da se to osjeti gotovo u svakoj objavi na društvenim mrežama. Naravno, uloženo je puno vremena u istraživanje činjenica o gradu što nam je veliki gušt, puno kreativnosti i predanosti“, otkrili su nam u intervjuu prošle godine.

Njihov je cilj popularizirati Zagreb njegovim stanovnicima i svima koji ga vole, ali i educirati mlađe generacije. Kada čuju da netko koristi stare purgerske izraze koje promoviraju na svojim društvenim mrežama, toplo im oko srca.

Zagreb vole jer je prije svega to grad u kojem su rođeni i u kojem žive cijeli život. Obožavaju, kažu, njegove perivoje, parkove, ulice, građevine, povijest, starozagrebački štih i ljude koji ga cijene, i s ponosom ga predstavljaju drugima. Najviše vole prošetati gornjogradskim ulicama, i to u svako godišnje doba.


Izrađuju i vizualni dio, koji uključuje majice i maskice s purgerskim izrazima, po čemu su specifični.

FOTO: Facebook / Zagreb facts

Danas je za nas poseban dan. Na današnji je dan prije pet godina osnovan @zagrebfacts.

Kroz godine, istražili smo mnogo zanimljivosti, posebice onih skrivenih i manje poznatih, o najdražem gradu koje ga čine jedinstvenim. Objavili smo stotine riječi koje su mnoge nasmijali. Nadamo se da smo mnoge potaknuli na njihovo češće korištenje u svakodnevnom govoru. Prikazivali smo zagrebačke ljepote i znamenitosti kroz fotografske objektive mnogih talentiranih fotografa kojima od srca zahvaljujemo. Starim smo fotkama prikazali, posebice mlađim factovcima, kak’ je nekad ‘zgledal najdraži grad. Čast nam je raditi na projektu koji predstavlja glavni grad Republike Hrvatske svim korisnicima društvenih mreža.

Zahvaljujemo našim dragim suradnicima

Dokaz smo da dobrim idejama, entuzijazmom, predanošću i istinskim osjećajima jedan skromni projekt može uspjeti, a to ste prepoznali vi. Dragi naši, kak’ smo vas od milja nazvali, FACTOVCI. 🙂 U pet godina, skupilo se mnogo zaljubljenika u Zagreb. Ima nas više od 54 tisuće na Facebooku, 28 tisuća na Instagramu, 2500 na Twitteru i simbolično za peti ročkas 555 na Pinterestu. Fala vam na svakom savjetu, komentaru, pohvali, ali i kritici.

Najdraži nam grad ima prednosti i nedostataka. Nije savršen, ali ponosimo se njime. On razme nas i mi razmemo njega. To je naš grad. Grad u kojem smo se rodili i u kojem smo zrasli. Često su nas pitali „Zakaj baš ovo? Zakaj baš Zagreb? Zakaj Zagreb facts?” Rekli smo im: „Zato kaj ga imamo rad!”

Pet godina s vama. Ak’ smo kaj zgrešili, najte kaj zameriti. Fala vam od srca.

Tak’ imamo vas rad!

Danas je za nas poseban dan. Na današnji je dan prije pet godina osnovan @zagrebfacts. . . . Kroz godine, istražili smo mnogo zanimljivosti, posebice onih skrivenih i manje poznatih, o najdražem gradu koje ga čine jedinstvenim. Objavili smo stotine riječi koje su mnoge nasmijali. Nadamo se da smo mnoge potaknuli na njihovo češće korištenje u svakodnevnom govoru. Prikazivali smo zagrebačke ljepote i znamenitosti kroz fotografske objektive mnogih talentiranih fotografa kojima od srca zahvaljujemo. Starim smo fotkama prikazali, posebice mlađim factovcima, kak’ je nekad ‘zgledal najdraži grad. Čast nam je raditi na projektu koji predstavlja glavni grad Republike Hrvatske svim korisnicima društvenih mreža. . . . Zahvaljujemo našim dragim suradnicima. @iservice_hr koji je omogućio da mnogi imaju jedinstvenu maskicu za mobače i Slagalici Print Plus koja odrađuje lavovski posao u izradi i distribuciji majica u kojima bute navek ‘zgledali zbigecano kam god bute se uputili. . . . Dokaz smo da dobrim idejama, entuzijazmom, predanošću i istinskim osjećajima jedan skromni projekt može uspjeti, a to ste prepoznali vi. Dragi naši, kak’ smo vas od milja nazvali, FACTOVCI. 🙂 U pet godina, skupilo se mnogo zaljubljenika u Zagreb. Ima nas više od 54 tisuće na Facebooku, 28 tisuća na Instagramu, 2500 na Twitteru i simbolično za peti ročkas 555 na Pinterestu. Fala vam na svakom savjetu, komentaru, pohvali, ali i kritici. . . . Najdraži nam grad ima prednosti i nedostataka. Nije savršen, ali ponosimo se njime. On razme nas i mi razmemo njega. To je naš grad. Grad u kojem smo se rodili i u kojem smo zrasli. Često su nas pitali „Zakaj baš ovo? Zakaj baš Zagreb? Zakaj Zagreb facts?” Rekli smo im: „Zato kaj ga imamo rad!” . . . Pet godina s vama. Ak’ smo kaj zgrešili, najte kaj zameriti. Fala vam od srca. . . . Tak’ imamo vas rad! . . . vaš Zagreb facts . . . #ZagrebFacts #Zagreb #ZG #Agram #TakImamTeRad #SretanRockas #ZagrebCity #Zagrebgram #ZagrebStreet #zagrebackimulicama #Croatia #Hrvatska #CroatiaFullOfLife #SretanRodendan

A post shared by Zagreb Facts (@zagrebfacts) on

Komentari

loading...