Zagreb dobiva novi sajam: U prosincu se pokreće prvi ‘Made by’ na kojem će se moći naći unikatni proizvodi

Gdje pronaći savršen poklon za blagdane svojim najmilijima? Jedno od mjesta na kojem će svi koji cijene unikatnost i posebnost naći nešto za sebe i svoje voljene sigurno je prvi sajam kreativnosti „Made by” , koji će se održati od 13. do 15. prosinca u Europskom domu u Zagrebu (Jurišićeva 1). Na sajam će se moći doći svakoga dana od 10 do 19 sati, a ulaz je besplatan.

Riječ je o sajmu na kojem će se okupiti tridesetak izlagača iz cijele zemlje, koji će predstaviti svoje ručno rađene proizvode. Među njima bit će i odjeća, nakit, torbe, igračke, kozmetika, ukrasi…

“Željeli smo pokrenuti sajam koji će istaknuti koliko su važni, posebni i drugačiji proizvodi koji se izrađuju ručno, ali je to istovremeno i sjajna prilika da se upoznaju ljudi koji sve to izrađuju, da ih se nešto pita… U većini slučajeva, kada nešto kupujemo, ne možemo direktno popričati s proizvođačem, pitati ga o proizvodnji, materijalima i slično. Na ovom sajmu će se to moći, a on je istovremeno prilika da se male proizvođače podrži u njihovom radu”, kaže Ivana Pavlović iz kreativnog tima koji je pokrenuo sajam.

Na njemu će se predstaviti niz malih proizvođača, među kojima su Atelier Marai, Broonza, Double Trouble, Dalmatinka, Eši, Illegal Lotus, Lolina kućna manufaktura, Mesh, Na Otoku, Pupa Franca,  Tanja dela Nešto, Wood U… Svi oni rade nešto posebno i drugačije, a zajednička im je samo činjenica da stvaraju originalne i kvalitetne proizvodne.

“Ideja vodilja ovog projekta je da se kontinuirano održava tijekom cijele godine, kako bi što više kreativaca imalo priliku  pokazati što i kako stvaraju. Cilj nam je da se oni i na taj način približe svojim sadašnjim, ali i budućim kupcima. Dakle, ovo je prvi put da se susrećemo, a vjerujem kako ćemo se idući put na sajmu družiti već početkom iduće godine”, ističe Pavlović.


Komentari