ZABRANJENO PUŠENJE DOLAZI U ZAGREB: Kultni bend krajem ožujka nastupa u popularnom Saxu

FOTO: Facebook

Nakon što su u listopadu u krcatom Domu sportova obilježili 35 godina kultnog albuma “Das ist Walter”, Zabranjeno pušenje vraća se u klupske prostore i to Sax gdje su posljednji put nastupili prije malo manje od godinu dana, kada je ovaj klub slavio 20. rođendan. Kultni sarajevski bend u Saxu će nastupiti u subotu, 28. ožujka.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 110 kuna, dok će na dan koncerta, ako ih ostane, koštati 130 kuna.

Zabranjeno pušenje nastalo je 1980. godine kao klasičan “garage” band sastavljen od klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku Drugu gimnaziju i dijelili istu ulicu, legendarnu “Ulicu Fuada Midžića” u sarajevskom kvartu Koševo. Top lista nadrealista, novi primitivizam, već spomenuti Das ist Walter, Crko maršal, samo su neka od općekulturnih mjesta koja se vežu uz ovaj bend, a refrene njihovih bezbrojnih hitova pjeva nekoliko generacija s prostora ex-Yu.

U svojih sad već 40 godina benda svirali su i brojne svjetske turneje. Do sada su izdali 11 albuma.

Bend čine pjevač i gitarist Davor Sučić poznatiji kao Sejo Sexon, dugogodišnji bubnjar skupine Branko Trajkov, gitarist Toni Lović, basist Dejan Orešković, violinist i klavijaturist Robert Boldižar, te saksofonistica i flautistica Lana Škrgatić, jedina članica.


Komentari