Za zeleniji grad i svijet: Uskoro počinje još jedan Okolišni filmski festival

Foto: Facebook / Okolišni filmski festival

Od 16. do 19. rujna 2020. godine u Kinu Kinoteka i Zelenoj akciji održati će se 7. Okolišni filmski festival. Usprkos brojnim krizama, organizatori su i ove godine uspjeli pripremiti bogat filmski i popratni program, koji se sastoji od dokumentarnih, animiranih, igranih i učeničkih filmova, izložbe, umjetničke instalacije te glazbenog iznenađenja.

Posjetitelji će tako moći pogledati osam poznatih i nagrađivanih dokumentaraca koji obrađuju cijeli niz okolišnih i društvenih tema – od klimatskih promjena i permakulture do plastike i skrivenih tajni Coca-Cole.

Novina su i ovogodišnji blokovi koji nude različite intimne interpretacije i ideje održivosti i borbe za okoliš i ljudska prava. Tako nas blok stranih igranih i blok animiranih filmova prenosi u začudne, nadrealne i moguće svjetove, a blokom učeničkih filmova upoznajemo se s najnovijom produkcijom učenika_ca umjetničkih škola i budućih mladih nada naše scene.

Za kraj, u cijelom trajanju festivala možete pogledati umjetničku instalaciju “Banket”, a očekuje nas i jedno iznenađujuće glazbeno otvorenje!

Detaljan program po danima i sadržaj filmova pronađite na službenoj stranici festivala te u Facebook događaju.


Komentari