ZA LJUBITELJE ZDRAVE HRANE! Ne propustite bogati program na Bundeku: ‘Kako su nekad naši stari jeli, pili i živjeli’

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX (ilustracija)

Svi željni zdrave hrane i ambijenta male zelene oaze kakva se može pronaći na Bundeku, nesumnjivo će zaintrigirati sajam OPG-ova, “Zdravo je pravo”.

Događaj će od 31. ožujka do 2.4 okupiti 70 OPG proizvođača iz cijele države, a posjetitelji će svaki dan na sajmu od 10 do 18 sati moći pronaći sve što će im trebati za uskršnji stol ili uskršnji poklon bliskim osobama.

“Ovo je savršena prilika da na jednom mjestu nabavite sve svoje zdrave, ekološki uzgojene i kontrolirane namirnice te da vaš stol bude bogat domaćim proizvodima OPG-ova iz cijele Hrvatske. Jednom kada pronađete svoj OPG u kvartu, susjedstvu ili županiji, moći ćete trajno nabavljati proizvode od istog, što je zapravo i osnovna želja organizatora – da kupci pronađu svoje trajne opskrbljivače zdravim i ekološkim proizvodima, ali i da svi izlagači pronađu svoje redovne konzumente”, poručili su iz organizacije prvog izdanja ovog sajma, ABC rent, tvrtka koja inače bavi iznajmljivanjem šatora.

Dodaju i kako će proizvodi uključivati jaja, razne suhomesnate proizvode, mliječne proizvode, med, voće i povrće, zimnice, ajvari i razni začini, konzervirano povrće i voće, začini, sadnice pa čak i razne rukotvorine.

Zabavni program za sve uzraste

Najavljujući događaj kao “spoj gastronomske tradicije, kvalitete, proizvoda ekološkog i kontroliranog porijekla te održivosti”, organizatori su istaknuli i kako posjetitelje očekuje i zabavni program.

“Otvaranje programa uz nastup pijanista Vitormira Ivanjeka, gostovanje dva dječja zbora: Zagrebački anđeli te Kikići & Genijalci, a nastupit će KUD Croatia i KUD Buševec koji će počastiti posjetitelje tamburaškom izvedbom te tradicijskim plesovima starijih i mlađih članova. Također nastupiti će i Zbor Prečko 50+ i zbor, te plesna skupina OŠ Središće”, nabrojali su organizatori.

Za najmlađe su pripremljeni dječji igrokazi te prikaz rada starih zanata kao što su mlinari, kovači, kožari, a bit će prilike i za vožnju na starinskom vrtuljku s košarama.

S djecom će također crtati te izrađivati korisne predmete od voća i povrća i tete dječje igraonice “Šareni balon”.

Tu je za djecu još i udruga „Žaruljica“, koja će učiti izradu ekološkog sapuna i oslikavanja platnene vrećice za dućan.

Za sve ostale posjetitelje, osim razgledavanja, moći će prezalogajiti na cateringu dok će neki izlagači počastiti posjetitelje raznim delicijama, među njima i koktelima, prirodnim sokovima, palačinkama i fritulama.

“Dobro se zabavite, naučite nešto novo i kreativno, a i prisjetite se kako su nekad naši stari jeli, pili i živjeli”, zaželjeli su organizatori.


Komentari