VRHUNSKI STRUČNJACI U ZAGREBU: U četvrtak počinje 5. europska konferencija o stimulaciji mozga u psihijatriji

Bolnica Sveti Ivan na Jankomiru (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

5. europska konferencija o stimulaciji mozga u psihijatriji – 5th European Conference of Brain Stimulation in Psychiatry -TMS in Clinical Practice – What Works and What Fails?“ održat će se u razdoblju od 2. do 4. lipnja, u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, u suorganizaciji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Dana 2. lipnja održat će se regionalni kongres na kojem će participirati zemlje regije s intencijom razmjene iskustava i znanstvenih istraživanja, a čiji je cilj podijeliti regionalne pristupe i na jednom mjestu izložiti sličnosti i različitosti u pristupima u liječenju, istraživanja u tijeku i eventualne probleme u regiji.

Europski dio kongresa s participacijom sudionika iz Hrvatske, Europe i ostalih zemalja održat će se 3. i 4. lipnja.

Ovogodišnje teme su: Transkranijalna magnetska stimulacija (TMS), Theta-burst rTMS (TBS), dTMS, kliničke primjene u psihijatriji, kliničke primjene u neurologiji, kombiniranje metoda stimulacije mozga sa snimanjem mozga, duboka moždana stimulacija (DBS), elektrokonvulzivna terapija (ECT), transkranijalna istosmjerna stimulacija (tDCS), nove tehnike neuromodulacije i posljedice pandemije COVID-19 na dijagnozu i liječenje psihijatrijskih pacijenata.

Cilj konferencije je nastavak međunarodne suradnje, razmjena suvremenih znanstvenih i kliničkih spoznaja te širenje znanja iz područja TMS-a i ECT-a, a upravo unaprjeđenjem i snažnim razvojem integrativnog pristupa, kao i zajedničkim radom i dijeljenjem novih znanja i rezultata istraživanja, pomiču se granice kvalitete i uspjeha liječenja psihijatrijskih bolesnika.

Otvorenje međunarodne 5. europske konferencije o stimulaciji mozga u psihijatriji, a na kojoj se očekuje 400 sudionika iz Hrvatske, Europe i ostalih zemalja održat će se 2. lipnja 2022. s početkom u 9.00 sati u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan, Jankomir 11, 10090 Zagreb.

Komentari