Vodič za ljeto u Zagrebu: Pogledajte kakve vas sve manifestacije i festivali očekuju

Facebook

Iako smo navikli na dosadna ljeta u metropoli, sudeći prema raznolikosti događaja i manifestacija, ovo neće biti jedno od takvih. Ako ne znate kako iskoristiti tople ljetne dane u Zagrebu, donosimo vam popis svih događanja.

Ljetna pozornica Tuškanac

Ljetne zagrebačke večeri ponovno su rezervirane za izlazak u najljepše gradsko kino pod vedrim nebom. Ljetna pozornica Tuškanac, od subote 9. lipnja započela je novu sezonu filmskih projekcija. Projekcije filmova na Ljetnoj pozornici Tuškanac počinju u 21:30 h odnosno u 22 h. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac sat i pol prije projekcije. Projekcije su dog-friendly, a detalje provjerite ovdje.

Pop Up summer Garden

Ljetno kino bez zelene oaze Pop Up Summer Garden ne možemo niti zamsiliti. Stoga, uoči i nakon projekcija na Ljetnoj pozornici Tuškanac sve do rujna možetepotražiti osvježenje u Dogs & Movies Caffeu i u jedinstvenom ljetnom vrtu Pop Up Summer Garden koji nudi brojna osvježenja, ukusne zalogaje, glazbeni program i mnoštvo drugih sadržaja.

FOTO: Dražen Komar

Slatki gušti na Zrinjevcu

Slatki gušti opet su u gradu! Terapija podizanja šećera održava se na Zrinjevcu od 17. do 27. lipnja 2018., a dolazi u obliku kolača, torti, sladoleda i palačinki. Najbolje zagrebačke slastičarnice natjerat će vas da dijetu odgodite za neki drugi ponedjeljak, a kada vam zatreba predah od slatkog tu su fina vina i šampanjci, ali i zdravi voćni sokovi za osvježenje. Za trošenje kalorija zaduženi su bendovi koji će kroz cijeli festival održavati treninge. Broji se i cupkanje na mjestu.

FOTO: Slatki gušti

Festival je idealna prilika i za druženje s omiljenim blogericama – najpopularnije dovodimo na Zrinjevac gdje će se održati blogerska konferencija, a stiže nam i blogerica iz inozemstva koju na Instagramu prati više desetaka tisuća ljudi! Osim zalogaja za degustaciju blogerice će vas počastiti i pokojim savjetom na kulinarskim radionicama. Nema više lijepljenja muffina za košarice i suhih biskvita!

Ove godine upoznat ćete zanimljive majstore slastičarstva i isprobati sasvim nove torte koje se pripremaju za već tradicionalni Tortoboj.

Foodbalerka

Strossmayerov trg od 14. lipnja do 15. srpnja postao je velika zelena oaza, u kojoj na velikom ekranu možete gledati tekme hrvatske repke, ali i sve ostale u Grill zoni uz hrskavi roštilj.

Na Foodballerki svoja jela predstavljaju razni ugostitelji. Osmislili su originalne specijalitete prilagođene obožavateljima nogometa, koji će se moći pojesti s nogu, uz navijanje. Tu su foodballerski burgeri, originalni deserti, raznolike salate, pašticade, zalogajčiće, sushi i još mnogo toga, na čak 20 kućica.

FOTO: Goran Kovačević

Po prvi put na Festivalu na Strossmayerovom trgu u ponudi je više vrsta craft piva pivovare Garden Brewery, nezaobilaznih uz roštilj koji će sigurno privući pažnju posjetitelja. Osim piva na Foodbalerki možete kušati i osvježavajuće koktele i voćne salate koje spravlja poznati putopisac. Organizator je posebno pažljivo osmislio dječji program pa oni najmlađi mogu uživati u svom kutku uz razne igre, face painting…

Strossmartre

Štrossmayerovo šetalište je zasigurno jedno od najromantičnijih šetališta u našem gradu. Smješteno podno same kule Lotrščak, naslonjeno na južne zidine starog grada i bogato zasjenjeno gustim krošnjama kestena, nije slučajno odabrano kao mjesto odmora za A.G.Matoša.

Press

Ako i vi žudite za rashlađivanjem među gustim krošnjama uz hladno pivo ili pak, neko drugo osvježavajuće piće, zaputite se na Stross. Izuzev glazbene slušaonice, ondje ćete u večernjim satima moći uživati uz Trashbeatz (petak od 21 sat), Barbarossa Samba group (subota od 21 sat) i Generaciju XXL (nedjelja od 21 sat).

Dvorišta

Dvorišta i ovog ljeta pričaju priče o Zagrebu kakvog još niste doživjeli. Tijekom deset nezaboravnih dana posjetitelji imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih palača i doživjeti čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora. No čeka ih tu i puno dobre urbane zabave, jer se u dvorištima mogu osvježiti slasnim zalogajima, osvježavajućim gutljajima i dobro se zabaviti uz prvorazredne glazbene izvođače i žive svirke od jazza i klasike do popa.
Ivan Ramađa

“Pravo urbano cool događanje s dušom” i “Projekt kakav Zagreb još nije imao” samo su neki od superlativa koji otpočetka prate ovu manifestaciju. A o atraktivnosti i uspjehu manifestacije puno govore i dvije prestižne nagrade za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

“Dvorišta” nude niz dobrih razloga za uživanje u ljepotama Zagreba i njegova Gornjeg grada, a svoja vrata otvaraju od petka, 13. pa do 22. srpnja.

Art park

Najljepši parkić u centru Zagreba, onaj između Tomićeve, Ilice i Strossmayerovog šetališta, od 25. svibnja ponovno je oživjeo uzbudljivim cjeloljetnim programom, sada već poznatim kao Art Park.

FOTO: Facebook / Art Park

Ugodna ljetna popodneva u parku, galerija na otvorenom koja će se upotpunjavati novim radovima te raznovrstan svakodnevni program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, ostaju glavne odlike trećeg izdanja Art Parka.


Komentari