Vodič kroz gradske bazene: Evo gdje se možete rashladiti po niskim cijenama

commons.wikimedia.org

Ljeto nam se konačno vratilo u grad i to u jednom od svojih užarenijih izdanja. Gradske ulice polako se prazne, a ako niste jedan od sretnika koji su zbrisali na more, donosimo vodič kroz gradske bazene.

ŠRC ŠALATA

Sezona kupanja na ŠRC Šalata traje od lipnja do rujna. Građanstvu su na raspolaganju veliki olimpijski bazen sa skakaonicom, mali bazen dubok 1,2 metra i veliko praćkalište za bebe. Tečajevi plivanja organiziraju se za djece predškolske dobi i starije te za odrasle neplivače.

Program „Odmorko“, koji organizira Školski sportski savez Grada Zagreba, održava se svaki radni dan u terminima od 9 do 11 sati. Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola koji su tijekom školske godine pribavili odgovarajuće iskaznice.

Radno vrijeme bazena je radnim danom od 13.30 do 17.30 sati, a vikendom i blagdanima od 11 do 19 sati.

SPORTSKI PARK MLADOST

Tijekom ljetne sezone na Mladosti su otvoreni olimpijski bazen (25×50 m) dubine 2,2 metra te mali bazen (8 x 25 m). Temperatura vode je oko 26 stupnjeva na velikom te do 30 stupnjeva celzija na malom bazenu.

Na velikom uređenom sunčalištu građani se mogu besplatno koristiti ležaljkama, suncobranima, stolovima za stolni tenis i šahom, a za najmanje tu je i dječje igralište. U sklopu sportskog parka nalaze se teretane, sauna i ugostiteljski sadržaji.

BAZEN UTRINA

Ljetna sezona na bazenu Utrina počela je otvaranjem sunčališta početkom lipnja. Pored velikog zatvorenog olimpijskog bazena (50 x 25 m), bazena za djecu – za obuku neplivača (10 x 25 m) te bazena za skokove u vodu (10 x 23 m), bazen Utrine nudi bogate popratne sadržaje. U sklopu bazena nalazi se i ugostiteljski objekt s ljetnom terasom.

Na bazenu Utrina svakodnevno se provodi niz rekreativnih programa i tečajeva plivanja za korisnike svih uzrasta. Sve programe provode stručni voditelji.

Veliki olimpijski bazen ima rampu za spuštanje u bazen te je prilagođen za korištenje i osobama s invaliditetom.

Radno vrijeme je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 20 sati, utorkom i četvrtkom od 9 do 19 sati, subotom od 13 do 17 te nedjeljom i blagdanom od 15 do 20 sati.

BAZENSKI KOMPLEKS SVETICE

Bazen na Sveticama smješten je neposredno uz zapadnu tribinu Dinamova stadiona, a čini kompleks bazena koji se sastoji od:

velikog olimpijskog bazena (50m dužine, 25m širine, 2,2m dubine)
bazena za rasplivavanje (25m dužine 13,7m širine, 1,4m dubine)
bazena za obuku neplivača i djecu (8m dužine 6m širine, dubine 0,4 do 0,8m)

Zbog održavanja redovnih servisnih radova unutarnjih bazena u periodu od ponedjeljka 30.07. do ponedjeljka 20.08. bazen neće raditi.

Bazen sa radom za građanstvo počinje u utorak 21.08.2018. godine – radnim danom od 06:00 – 22:00 sata Dječji bazen radi subotom od 11:00 do 19:00 sati i nedjeljom od 13:00 do 20:00.

  • cijene bazena ostale su iste kao i prošle sezone kada su po preporuci gradonačelnika Milana Bandića prepolovljene pa će najmlađi korisnici, umirovljenici i osobe s invaliditetom za cjelodnevni boravak na bazenu izdvojiti 5 kuna radnim danom a 10 kn subotom i nedjeljom, dok će odrasli radnim danom ulaznice plaćati 10 kn te 15 kn subotom i nedjeljom.

 

Komentari