VINOLJUPCI – OVO NE ŽELITE PROPUSTITI! U četvrtak svi putevi vode u Vlašku, a evo što će se degustirati

Facebook

Predivna priča o prijateljstvu i ljubavi prema vinu sljedeći četvrtak, 24. lipnja, stiže u vinoteku Vintesa na čijoj terasi će se, u sklopu „After Work“ druženja od 18h do 20h, degustirati vina ugledne slovenske vinarije Verus vinogradi. Na degustaciju su dobrodošli svi koji žele isprobati vrhunska vina i saznati nešto više o poznatom vinorodnom području Jeruzalem-Ormož.

Prije 15-ak godina tri prijatelja i zaljubljenika u vino, Danilo, Božidar i Rajko odlučili su godine iskustva i znanja pretočiti u vina koja će ispričati istinitu priču o terroiru, sorti, berbi i, na kraju krajeva, njima samima. Nazvali su ih Verus vina što na latinskom znači istinit, stvaran, pravi…

Iskrenost i moderan pristup dali su vina koja su vrlo karakterna i ekstraktna, a pri tom su osvježavajuća i imaju niske alkohole. Mnogi će se složiti da se radi o kombinaciji koju i nije baš jednostavno postići.

Ugledna vinska kritičarka Jancis Robinson velika je ljubiteljica ovih vina, a na njezinom portalu stoji najbolja moguća preporuka za Verusov Sauvignon: „Damn delicious!“, što bi bilo nešto u stilu: „Senzacionalan!“ I u popularnoj Hiši Franko toče se vina iz VERUS vinograda.

S ulaznicom po cijeni od 80,00 kn sve etikete nove berbe moći će se kušati u Vintesi, a vinari će ih i osobno predstaviti: Sauvignon 2020, Sivi pinot 2020, Rajnski rizling 2020, Šipon 2020, Chardonnay 2020 i Pinot crni 2019.

Također, tijekom degustacije trajat će poseban popust na kupnju vina što je odlična prilika za popuniti ljetne zalihe ovim vrhunskim buteljkama po akcijskim cijenama.

Više informacija o događanju možete pratiti na linku ovdje.


Komentari