(VIDEO) Urnebesna reakcija na Thompsonov hit: ‘Jesu li Čavoglave glavni grad Hrvatske?’

Screenshot / YouTube

Mladi američki tamnoputi Youtuber Jay Mxnchie Empire zapalio je ovih dana balkanski internet objavom svoje reakcije na poznatu Thompsonovu pjesmu, neslužbenu himnu Domovinskog rata, čuvenu ‘Bojnu Čavoglave’.

Ovaj internetski glazbeni ‘stručnjak’ ne skriva svoje apsolutno nepoznavanje balkanskih prilika. Štoviše, po tom pitanju potpuna je tabula rasa, no njegova iskrenost čini njegove reakcije i gluparije simpatičnima. Modus operandi mu je jednostavan. Jay zapali poveći joint marihuane, a potom reagira na različite glazbene i kulturalne video zapise iz čitavog svijeta.

Izgleda da mu se glazba zemalja bivše Jugoslavije dopala, jer neprestano bira srpske i hrvatske izvođače te ih podjednako hvali. U subotu je tako na red došla Thompsonova antologijska ratna pjesma koja ga je poprilično zbunila.

Najprije je pohvalio hrvatsku zastavu čiji dizajn mu se toliko svidio da ju je poželio izvjesiti na vlastitom zidu. Potom se zapetljao s izgovorom riječi Čavoglave. Naravno, nije uspio to izgovoriti pa je pjesmu prozvao Bojna Šglave, a pjevača Markou Perkuos.

“Izgleda da je ovo nekakva ratna pjesma, a po tonu mi se čini da s Hrvatima nema šale. Ako poželite ratovati s njima, nadrljali ste jer će vas dobro isprašiti”, komentirao je.

Nove muke zadala mu je riječ kalašnjikov koja ga je potpuno zbunila.

“Ta riječ… Kašlanof? Poznata mi je. Je li to grad u Hrvatskoj? Vidio sam da i neki drugi američki glazbenici imaju pjesmu o tom gradu. Nikada se nisam zapitao što je to. Sada znam. Ili ne. Možda je to neka osoba?”, raspreo je urnebesnu teoriju Youtuber koji ima problema i s pravilnim izgovorom imena naše zemlje pa govori Korejša što zvuči pomalo korejski.

Kada je na red došao stih ‘čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji’, malo se namrgodio.

“Poštujem i volim Hrvatsku, no poštujem i Srbiju. Ne volim pjesme koje promoviraju mržnju prema drugim narodima. Sviđaju mi se sve balkanske zemlje, njihove narodi, lijepe žene i glazba”, iskren je bio Jay.

Novu dubiozu stvorile su mu Čavoglave te je pomislio da je to ime hrvatskog glavnog grada.

“Prema ovoj pjesmi mogu zaključiti da je ovdje bio nekakav rat između Hrvata i Srba. Molim vas da me ne miješate u to. Protiv sam rata. Volio bih da se narodi svijeta ujedine u ljubavi i pozitivi. Mržnja me ne zanima”, rekao je.

Njegovo viđenje ‘Bojne Čavoglave’ izazvalo je, naravno, rat Hrvata i Srba u komentarima. Stoga je snimio dodatni video u kojem reagira na članak s Wikipedije o ratu u Hrvatskoj.

“Aha, Srbi su htjeli Hrvatsku za sebe. Nema ništa loše u tome što je Hrvatska htjela samostalnost. Izgleda da je bilo puno zle krvi između Srba i Hrvata u prošlosti, no čini mi se da mladi ljudi u obje zemlje nisu zadojeni tom mržnjom. Sviđaju mi se sve balkanske zemlje i želim naučiti sve o njima, ali bez navijanja za jednu ili drugu stranu”, entuzijastično je zaključio simpatični Youtuber.

Autorica: Mia Mitrović


Komentari