(VIDEO) Potresna predstava temeljena na istinitom događaju stigla je u HNK: Upoznat ćemo jednu obitelj koja nije pronašla izlaz

Foto: HNK

U okviru Festivala svjetskoga kazališta, ove subote u Zagreb je stigla dugo očekivana potresna i emotivna belgijska predstava “Obitelj” u režiji švicarskog kazališnog i filmskog redatelja Mila Raua te u produkciji kazališta NTGent iz Belgije.

Predstava je rekonstrukcija stvarnog tragičnog događaja iz 2007. godine kada je, u francuskom gradu Calais jedna cijela obitelj, roditelji i dvoje djece, digla ruku na sebe. Motiv nikada nije otkriven a u oproštajnoj poruci je pisalo: “Zabrljali smo, žao nam je”.

U ovoj kontroverznoj predstavi glumi stvarna obitelj Demeester, glumci An Miller i Filip Peeters sa svojim dvjema tinejdžerskim kćerima Leonce i Louisom, te s njihovim psima.

Tijekom predstave pratimo svakodnevicu obitelji koja jede, tušira se, uči engleski. Gledamo ih kako razgovaraju međusobno o uobičajenim stvarima, kako telefoniraju, slušaju glazbu, čiste stan, sjećaju se pojedinih trenutaka u životu. I u tom izlaganju normalnosti, važno pitanje će se postaviti: Zašto smo ovdje? Zašto sam ja tu? I ne bi li bilo bolje kad bi cijeli svijet nestao?

Fikcija i realnost će se pomiješati, baš onako kako je to u životu svake obitelji, pa i ove na pozornici. Predstava je produkcija belgijskog kazališta NTGent. Umjetnički suradnik je Peter Seynaeve, dramaturgiju potpisuje Carmen Hornbostel, scenografiju i kostime je osmislio Anton Lukas.

Ova potresna i emotivna predstava temeljena na tragičnom istinitom događaju trebala je gostovati na FSK 2020. godine, međutim epidemija korona virusa zatvorila je granice i predstava je odgođena, no sada se vraća na kazališne daske.

U nastavku pogledajte trailer:


Komentari