(VIDEO) Poslušajte kako zvuči: Prvi hrvatsko-kineski duet u povijesti

Kao što je i najavio prije par mjeseci, zagrebački kantautor Mladen Burnać,
snimio je duet sa mladim kineskim reperom umjetničkog imena Rock.Pjesma je otpjevana u kombinaciji hrvatskog i kineskog jezika, a rezultat je totalno luda i otkačena zezalica, koju jednostavno morate poslušati!

Ovih dana kreću i pripreme za snimanje spota koji će se snimati u Kini i Zagrebu.
Redatelj spota je Marko Dimić. Mladen nas je obavijestio da se jako veseli putu u Kinu, gdje je već i dogovoreno gostovanje ovog neobičnog glazbenog dvojca u mnogim tv emisijama. Također, po završetku snimanja videa, kineski reper Rock na jesen dolazi i u Zagreb na svečanu promociju spota pod pokroviteljstvom Kine. Iza cijelog projekta stoji nova izdavačka kuća Only Records.

Inače, u pitanju je obrada Mladenove pjesme Džaba Džaba koju je Mladen prije par godina, snimio sa zagrebačkim hard core punk bendom Shin, i to kao zafrkanciju, svojevrsnu parodiju na pošast cajkaške glazbe po zagrebačkim klubovima (ta verzija pjesme je imala čak preko pola miliona pregleda na You Tube). U svakom slučaju, kineskom se reperu Rock-u (koji je sa Mladenom u istoj izdavačkoj kući Only Records), ta tekstualna poštapalica “džaba – džaba” toliko dopala, da je pao dogovor o snimanju prvog hrvatsko-kineskog dueta u povijesti!

Mladen:

“Svugdje sam već bio po svijetu i nastupao, ali u Kini nisam nikada bio. Totalna mi je nepoznanica po pitanju glazbe, zato i ne očekujem ništa specijalno po pitanju uspjeha pjesme na tom tržištu. Imaju oni tamo na milijune pjevača, ali ipak, hrvatski jezik (kao i nama kineski), njima je totalna egzotika, te je zasigurno da ćemo i kod njih izazvati interes ovim duetom. Ako se pjesma tamo “zavrti” čak i malo, u našim okvirima to bi bio veliki uspjeh (obzirom na tako mogoljudnu zemlju kao što je Kina). Moram napomenuti i to, da bez obzira što se ovakva zezalica uopće ne uklapa u moj kantautorski rad zadnjih godina, otvorenog sam uma oduvijek, te ne robujem nikakvim glazbenim stilovima. Dapače, ovo mi je bila baš odlična i originalna ideja. Svakako, svidjela mi se i pomisao da sam (koliko je mojim suradnicima poznato), jedini od etabliranih hrvatski pjevača, koji je snimio duet sa nekim Kinezom – jako mi je to simpatično. U svakom slučaju, krajem rujna očekujte spot!”

 


Komentari