‘Video killed the radio star’ Ne propustite izložbu šablonskih grafita zaprešićkog umjetnika

Foto: Igor Limani Lima

Ulična umjetnost i oslikana pročelja zgrada oduvijek privlače pozornost slučajnih prolaznika te tako stvaraju i oblikuju nove suvremene umjetnike koji i bez formalnoga obrazovanja oduševljavaju ljubitelje likovnosti. Takav je i Igor Limani Lima, zaprešićki umjetnik rođen 1986. godine, koji odmalena pokazuje interes i ljubav prema grafitima.

Među rijetkima je u Hrvatskoj koji se bavi šablonskim oblikom grafita, tzv. stencil art-om, koji je okarakteriziran ručno izrezanim šablonama i slojevitim nanošenjem boje koja kao konačan produkt daje sliku. Baš kao grafiti, tako i stencil art korijene vuče s uličnih zidova te se s vremenom i sve jačom popularizacijom s ceste seli u izložbene prostore.

Foto: Igor Limani Lima

Jedan je takav prostor i bar na kraju zapadnoga dijela Zagreba – ‘West End Art Bar’ na adresi Gospodska 86 u kojem od 15. travnja do 13. svibnja možete uživati u izložbi ‘Video killed the Radio Star’ Igora Limanija Lime.

Tematika izložbe pokušava recipijenta vratiti u vrijeme nekadašnjih televizijskih ikona, a kako ulična umjetnost zidove i fasade pomalo zamjenjuje platnima, umjetnik – da bi sačuvao tradiciju spreja – radove izvodi na svemu što mu pruža ulica, od ormara do odbačenih polica.

Izložba je otvorena za sve ljubitelje umjetnosti i zainteresirane posjetitelje pa vas ništa ne sprječava da, baš kao poput slučajnih prolaznika kraj kulisa zgrada, zađete i u ‘West End Art Bar’ po svoju dnevnu dozu ulične umjetnosti.


Komentari