(VIDEO) Danas je na Velesajmu otvorena Ambienta: Pogledajte kako je sve počelo davnih 1960-ih

Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvorena Ambienta, sajam dizajna, arhitekture, građenja i stanovanja.

Viša razina izlaganja i primijenjen koncepcijski drugačiji pristup salonske postave proširen je s novim tematskim područjima: namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program, građenje i opremanje, HoReCa – Living kitchen i ART FAIR ZAGREB.

“Sva raskoš projekta očituje se i u ovogodišnjim pokazateljima. Salon četvrtu godinu za redom raste, ove godine eksponencijalno, 30 posto u sudjelovanju izlagača i 50 posto u ukupno angažiranoj izložbenoj površni. Svih je deset paviljona Zagrebačkog velesajma namijenjenih sajmovima prepuno, u njima će najbolje od sebe pokazati 461 izlagač iz 28 zemalja. Iz brojki možete iščitati kvantitetu, ali ne i estetski doživljaj, tematski i sadržajno upotpunjenu Ambientu koja se prometnula u pravu rapsodiju drvne industrije i industrije namještaja te povezanih industrija, domaćih i inozemnih”, istaknula je na svečanom otvaranju Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.

“U drvnoj industriji, iako to mnogi drugačije vide, više izvozimo trupaca nego gotovih proizvoda, sve dok postoji taj trend mi u Gradu Zagrebu nismo zadovoljni. Pozivam resorna ministarstva jer je u Zagrebu nepunih 42 tisuće poduzetnika i 15 tisuća obrtnika da u sinergiji radimo na gospodarskom boljitku i dodanoj vrijednosti, koristeći hrvatsku pamet”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Zbog rastuće drvne industrije, krajem prošle godine dogovoreno je u Hrvatskoj gospodarskoj komori da se Ambienta digne na višu razinu, te da se dogodine s ORIS-om Kućom arhitekture osnaži suradnja.

“Istaknut ću i doprinos HGK na animaciji sektora i artikuliranju interesa” rekao je na otvaranju Ambiente Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam.

Ambienta je otvorena do nedjelje, 13. listopada. Radno vrijeme salona je od 10.00 do 19.00 sati, a u petak, subotu i nedjelju do 20.00 sati. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna.

Kako je opće došlo do ideje sajma namještaja Ambiente te kako je sve krenulo od vizionara iz tvrtke Exportdrvo još 60-ih godina prošlog stoljeća možete pogledati u kratkom videu iz arhive HRT-a.


Komentari