(VIDEO) Australski vlogeri neplanirano posjetili Zagreb na jedan dan i ‘razočarali’ se: ‘Najteži dan dosad’

Screenshot / YouTube

Supružnici iz Australije Stephen i Jess stoje iza YouTube kanala Fyling The Nest, na kojem objavljuju svoje videouratke i dojmove s različitih putovanja.

Prilikom posjete Ljubljani i Budimpešti odlučili su neplanirano na 24 sata odsjesti u Zagrebu, i to taman na najhladniji dan ove godine.

Svoje iskustvo opisali su u videu koji su nazvali “Najteži dan dosad”, no problem nije predstavljao Zagreb već činjenica da su u naš grad došli kada su temperature jednostavno bile preniske za ugodan brzinski obilazak grada, posebno za Australce naviknute na toplu australsku klimu.

Stephan i Jess odsjeli su u hotelu Dubrovnik i prvo se čudili imenu budući da se, kažu, nalaze u Zagrebu. Usput su kukali da im je hladno i raspravljali o temperaturama, a kada su izašli, čudili su se i tramvajima.

No, ipak su im se svidjele male zagrebačke ulice, otišli su i na misu u zagrebačku katedralu, a oduševio ih je Dolac, Tkalčićeva ulica i Gornji grad. Iako su ga očekivali, ipak ih šokirao pucanj Gričkog topa. Uspinjaču su pak usporedili s Astronomskim satom iz Praga, atrakciji kojom su jako razočarani.

Nakon kratkog obilaska otišli su na kavu i pratiteljima se javili tek sljedeći dan jer je, eto, hladnoća uzela maha pa su se vratili u hotel.

No, iako ih su ih temperature zaustavile u jednodnevnom izletu po Zagrebu, svojim su pratiteljima preporučili da posjete Medvednicu, Botanički vrt i Mirogoj.

 

 

 

 


Komentari