(VIDEO) ANSAMBL LADO PONOVNO U ZAGREBAČKOJ KATEDRALI! ’Unatoč izazovima pred kojima se našao, Zagreb i dalje stoji uspravan i ponosan’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U razrušenom, ali skelama potpomognutom interijeru zagrebačke katedrale, Ansambl LADO, godinu dana nakon potresa snimio je spot za korizmeni napjev Marijin plač.

Taj napjev, govore, posvetili su Zagrebu i svim Zagrepčanima, “posebice onima koji neumorno rade na obnovi glavnoga grada”.

“Želja je pokazati stanovnicima kako, unatoč svim izazovima pred kojima se našao, Zagreb i dalje stoji uspravan i ponosan kao i stoljećima do sada, a upravo su njegovi stanovnici zaslužni za snažnu vjeru i nadu u bolje sutra. Istu poruku ovim spotom LADO želi poslati i stanovnicima Banovine i svim hrabrim ljudima koji im nesebično pomažu”, ističu.

LADO se tom prilikom prisjetio i prvog korizmenog koncerta u zagrebačkoj katedrali, održanog u okviru svečanosti „Pasionske baštine“ 14. ožujka 2008. godine. “Nadamo se da će glasovi Ladovih umjetnika ponovno odjekivati katedralom nakon njezine obnove i obuzdavanja epidemije. Prošla nam je godina pokazala koliko su duhovnost i kultura važne u našim životima, a slikovito ih opisuje posljednjih mjeseci aktualan, doduše sročen na engleskom jeziku, slogan No culture, no future“, zaključuje umjetnički voditelj
Ansambla LADO Krunoslav Šokac.

Za video i montažu spota zaslužan je Marko Dimić. Ton majstor je Matija Auker.


Komentari