(VIDEO) Amerikanac mjesecima boravio u Zagrebu i proučavao građane: Pogledajte što je sve primijetio

Screenshot

Tridesetogodišnjak s Floride prvi je put došao u Zagreb prije dvije godine, no, kako kaže, tada nije ni znao da je Hrvatska zemlja jer je geografiju učio po nešto starijim kartama. Kasnije se vratio kako bi se bolje upoznao s lokalnim običajima i građanima.

Proučavao je Zagrepčane i Hrvate čak 11 mjeseci te svoja opažanja zapisao u bilježnicu. Sada je sve što je naučio podijelio u kratkom videu te ga objavio na svom YouTube kanalu kojeg ima pod imenom TheLastKong.

Video je počeo s pitanjem koje bi mu Hrvati uputili kada bi ga upoznali – “Odakle si?”, a zatim bi uslijedilo “Zašto si ovdje?”.

Spomenuo je kako je Hrvatska poznata po obali, otocima, nogometu, Nikoli Tesli i kravati. Zatim je kroz šalu zaključio da je Hrvate najlakše razljutiti tako da kažete da je Nikola Tesla iz Srbije.

Rekao je kako će Hrvati sve govoriti bez uljepšavanja te da su jako iskreni.

Osim iskrenosti, sviđa mu se što se s Hrvatima lako sprijateljiti i zabaviti. Zbog toga mu je jedna od najdražih stvari bila piti s lokalcima.

Bio je iznenađen što Hrvati govore više stranih jezika iako mu je smiješno što dio njih znaju zbog sapunica.

Smijao se “fenomenu” kožnih jakni. Naime, tvrdi kako svi Hrvati imaju barem jednu crnu kožnu jaknu te dodaje: “Imam osjećaj kad se Hrvat rodi da, prije nego što izađe iz bolnice, dobije jednu kožnu jaknu”.

Osim zabavnih i smiješnih anegdota i opažanja, osvrnuo se i na općenito stanje u državi te rekao kako zna da Hrvatska nije idealno mjesto za život. Kao razloge toga naveo je male plaće i korupciju, ali zaključio je da se Hrvati jako trude i puno rade.


Komentari