VESNA PISAROVIĆ STIŽE U ZAGREB: U popularnom klubu pjevačica priprema glazbeni spektakl, doznali smo detalje

Sve Zagrepčane i ljubitelje jazza oduševit će vijest kako početkom idućeg tjedna, točnije, u ponedjeljak 22. studenog, u metropoli nastupa jedna i jedina – Vesna Pisarović! Naime, udružena s gitaristom Ivanom Kapecom, autorica hitova ‘Dolje na koljena’ i ‘Da znaš’, održat će koncert njihova Kapetsarovitch jazz dua u klubu Močvara.

Poigravajući se repertoarom Steve Lacyja, Mal Waldrona i Monka te povremenim izletima u “slobodne” sfere zvuka i forme, duo Kapetsarovitch istražuje što je sve “rubno” unutar onoga što se naziva jazz idiomom.

Foto: Facebook

Vesnino suptilno igranje s jezikom samim, eksperimentiranje s frazom te korištenje naprednih vokalnih tehnika tako se sučeljava s elegantnim dronom i inventivnošću Ivanove gitare. Posredstvom neprestanih subverzija očekivanih uloga, te kroz poigravanje s teksturom, timbrima i formom, ovaj duo otvara čitav kozmos mogućih i nemogućih muzičkih svjetova, kao satkanih za eksperiment i za improvizaciju.

Kako najavljuju iz organizacije, ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji po cijeni od 40 kuna ili na ulazu po cijeni od 50 kuna.

Podsjećamo, nakon dugogodišnje istaknute karijere u popularnoj glazbi u Hrvatskoj i drugim zemljama bivše Jugoslavije, Vesna Pisarović 2012. godine objavljuje svoj jazz prvijenac “With Suspicious Minds” pri znamenitoj berlinskoj avangardnoj etiketi “Jazzwerkstatt”. Naknadno objavljuje i jazz albume “The Great Yugoslav Songbook” i “Petit Standard”. Trenutno živi i radi između Berlina i Zagreba, surađujući s brojnim glazbenicima kao što su Greg Cohen, Tony Buck, Chris Abrahams, Chris Dahlgren, John Betsch, Gerhard Gschlößl, Steve Heather, Clayton Thomas, Wolfgang Schmidtke, Axel Dörner, Noel Akchoté, Ivan Kapec, Ivar Roban Križić, Matija Dedić i mnogi drugi.

Komentari