Veliki rođendanski koncert Jinxa u petak u Domu sportova uz Artan Lili, Gopca, Rippera…

Vintage Industrial Bar

jedan od najpopularnijih hrvatskih pop bendova, grupa Jinx, velikim nastupom u petak 4. svibnja u zagrebačkom Domu sportova obilježit će 25 godina postojanja, na koncertu najavljenom kao glazbeni događaj sezone na kojemu će promovirati svoj aktualni album “Pogrebi & Pomiriši”, a kao predgrupa će nastupiti beogradski Artan Lili.

Glazbena skupina poznata po jedinstvenom alt-pop zvuku na svojem će velikom obljetničkom koncertu ugostiti i dva velika frontmena – Rippera iz Pipsa i Gopca iz Psihomodo Popa, a na pozornici će im se u izvođenju presjeka hitova čitave karijere, uz niz iznenađenja koji do kraja ostaju tajnom, pridružiti i njihov prvi saksofonist Jakša Kriletić Jordes te gudački kvartet.

Priliku da otvori koncert Jinxa dobila je beogradska noise-pop četvorka Artan Lili. Bend u Zagreb dolazi na krilima novog singl-spota “Nije svejedno”, koji je odmah po objavljivanju postao veliki regionalni hit, što će im ujedno biti svojevrsno zagrijavanje za veliki koncert u Zagrebu koji ih očekuje na jesen.

Danas jedno od najprepoznatljivijih glazbenih imena regije, Jinxi su 1993. karijeru počeli kao High Jinx. Prvi album “Sextasy” na engleskom jeziku objavili su 1995., a uslijedili su “Second Hand” (1997.), “Pompei – ljetna ploča katastrofe” (1999.), te “Avantura počinje” (2001.), nakon čega je došlo do razlaza benda.

No, godine 2007. ponovo se okupljaju i za Dallas Records objavljuju novi album “Na zapadu” (2007.). Uslijedio je još “Diksilend” (2010.), te 2017. “Pogrebi & Pomiriši”, oba u izdanju Dallas Recordsa.

“Od prvog velikog hita Jinxa ‘Smijem se’ prošlo je već punih dvadeset godina, a iako u početku nije bilo ‘Easy’, Jinxi danas opravdano nose titulu jednog od najprepoznatljivijih i najpopularnijih domaćih bendova koji i dalje svojim uspješnicama osvajaju srca publike”, stoji u najavi Dallas Recordsa.

“Od ‘Brazila’, ‘Ljeta’, ‘Na plaži’, ‘Koliko suza’, ‘Tamo gdje je sve po mom’, preko ‘Na čemu si ti’, ‘Da smo se voljeli manje’, ‘Jesmo li dobro?’, ‘Maradona’ i brojnih drugih, Jinxi su svojom prepoznatljivom verzijom alt-popa uvijek iznova potvrđivali svoj status na sceni, što danas cijene ne samo oni koji ih prate od njihovih početaka, već i nova, mlada generacija publike”, dodaje se.

Koncert najavljen kao jedan od najočekivanijih događaja koncertne sezone prilika je da Jinxe vidimo na velikoj pozornici u punom sjaju, ističu iz Dallas Recordsa, a iz benda poručuju da će to biti “once in a lifetime” događanje koje bi bilo šteta propustiti.

(Hina)


Komentari