Vedra večer s ‘mirisom ljeta’ i jedinstveni filmsko-glazbeni program, oduševili su brojne Zagrepčane!

foto: Mateja Vrčković

Dvije večeri zaredom, 12. i 13. lipnja Ljetna pozornica Tuškanac ugostila je program Ljetnog kina Europa.

Vedra večer s ‘mirisom ljeta’ i jedinstveni filmsko-glazbeni program, oduševili su brojne Zagrepčane koji su romantični auditorij ljetne kulturne oaze grada Zagreba, ispunili do posljednjeg ‘dopuštenog’ mjesta.

foto: Mateja Vrčković

U petak je ekskluzvno prikazan restauriran filmski klasik ‘Ljubav i moda’, lepršava glazbena komedija iz 1960., a u subotu je održan koncert autorske filmske glazbe Dalibora Grubačevića u izvedbi Zagrebačkih solista i gostovanje Simply Brass kvarteta, koji je privukao brojna poznata lica iz javnog kulturnog života.

U znak sjećanja na preranog i tragično stradalog glumca Aleksandra Bogdanovića izvedena je dirljiva glazbena posveta iz igranog filma ‘Most na kraju svijeta’ u kojem je ostvario nezaboravnu naslovnu ulogu.

foto: Mateja Vrčković

Vrhunac Ljetnog kina Europa slijedi 29. lipnja, program ‘San filmske noći’ posvećen našoj glazbenoj divi Gabi Novak, koju će za klavirom pratiti sin Matija Dedić, uz razgovor o njezinoj dugoj i bogatoj karijeri, popraćen filmskim sekvencama i dojmljivim filmskim ulogama.

 

foto: Mateja Vrčković


Komentari