Vatreni i ekipa ‘Progledaj srcem’ podijelili maksimirski travnjak: Jedni vježbaju za Ligu nacija, drugi se spremaju za najveći duhovno-glazbeni događaj u ovom dijelu Europe

Reprezentacija i pozornica za koncert (Foto: Press)

Najveći duhovno-glazbeni događaj u ovom dijelu Europe, ‘Progledaj srcem’, koji će se održati 4. lipnja, izazvao je i ove godine veliki interes.

U službenom programu od 20 sati nastupa 17 izvođača suvremene duhovne glazbe uz pratnju orkestra u kojemu je 24 instrumentalista, sve redom vrhunskih hrvatskih glazbenika.

Koncert se prvi put održava na otvorenome, na Stadionu Maksimir u Zagrebu, gdje može primiti više od 50 tisuća posjetitelja. Zbog zahtjevne organizacije u kojoj sudjeluje gotovo dvjesto volontera i velikog broja ljudi koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva.

I dok se četvrti dan podiže pozornica na Stadionu Maksimir, istovremeno je u ponedjeljak održan trening hrvatske nogometne reprezentacije. Vatreni i ekipa ‘Progledaj srcem’ podijelili su danas, na Dan državnosti, maksimirski travnjak. Pred vatrenih 11 su utakmice u Ligi nacija, a pred 17 izvođača probe za najveći koncert duhovne glazbe u ovom dijelu Europe.

“I jednoj i drugoj ekipi, sigurni smo, svakome na svome području, gori srce za isti cilj, domovinu Hrvatsku”, poručili su organizatori koncerta.

Komentari