(VIDEO) SPEKTAKL U ZAGREBU! Otvorena Noć muzeja, Tomašević oduševljen: ‘Ovo je jedno od omiljenih događanja u Zagrebu’

Foto: Zagreb.info

Pod sloganom “Muzeji su važni”, u 18 je sati i službeno započela ovogodišnja noć muzeja. Osamnaesto izdanje ove kulturne manifestacije u Zagrebu se održava na čak 30-ak lokacija. Manifestacija je otvorena posebnim plesom dviju umjetnica.

Noć muzeja otvorio je gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je rekao da je ovo velika stvar jer je ovo 18. put da se održava Noć muzeja i podsjetio da je riječ o ”jednom od omiljenih događanja” u Zagrebu. ”To je doista velika stvar jer manifestacija svake godine raste i sve je bolja i bolja. Vjerujem da će tako biti i ove godine. Mi pokušavamo u tome sudjelovati i pomoći, ove godine ZET besplatno vozi sve posjetitelje. Ono što je jedan od izazova su muzeji koji su oštećeni u potresu. Neki dan smo počeli obnovu Muzeja za umjetnost i obrt. Ima tu još izazova, ali ćemo ih prevladati”, poručio je Tomašević na otvorenju.

Ulaz je slobodan, a vrata su posjetiteljima otvorili Arheološki muzej, Etnografski muzej, Galerija Klovićevi dvori, Muzej grada Zagreba, Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke/Centar za ženske studije, Gradska ljekarna Zagreb, Hrvatski državni arhiv i mnoge druge institucije koje obični Zagrepčanin inače nema priliku obići.

NOĆ MUZEJA U ZAGREBU! Čeka nas muzejski spektakl, evo gdje se možete odlično zabaviti

ZET je za sve organizirao besplatan prijevoz od 18 sati pa sve do 1 sat, i to u turističkom tramvaju i izvanrednim autobusnim linijama Mimara – Gornji grad te Mažuranićev trg – Muzej suvremene umjetnosti. Besplatno putnike prevozi i uspinjača, u razdoblju od 18 sati do 2 sata. Na svim redovnim autobusnim i tramvajskim linijama putnici moraju imati voznu kartu.

Noć muzeja u 18. izdanju okuplja više od 180 muzejskih i drugih institucija s oko 450 programa diljem Hrvatske. Detaljan program nalazi se na mrežnim stranicama organizatora, Hrvatskog muzejskog društva.


Komentari