Uz nastup vrhunskih glazbenika održana treća Svečana sjednica Zaklade Ivan Bulić

U ime mladog Ivana Bulića, intelektualca i humaniste koji je čitavog svog života zračio posebnom energijom, borio se za pravednost te brinuo o potrebitima i nemoćnima, a koji je nažalost prerano napustio ovaj svijet, 4. prosinca 2019. godine održana je treća Svečana sjednica Zaklade Ivan Bulić u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma.

Zaklada kontinuirano potiče, olakšava i omogućuje onim najboljima, prvenstveno studentima, a onda i mladim istraživačima, profesorima, znanstvenicima, inženjerima, tehnolozima i drugima u struci da postižu vrhunske rezultate, a posebice u području pekarstva, slastičarstva i konditorstva.

Svečanosti su prisustvovali članovi Zakladne uprave, Stručnog povjerenstva, Poslovnog vijeća i Vijeća izvrsnosti, ugovorni, pravni i fizički podupiratelji, donatori i simpatizeri te svi nagrađeni izvrsnici u pratnji svojih najmilijih.

Upravitelj Zaklade, Vladimir Bulić toplim je riječima dobrodošlice pozdravio sve prisutne, a himnom studenata diljem svijeta, Gaudeamus Igitur, u sjajnoj izvedbi operne dive Sandre Bagarić u pratnji profesora Darka Domitrovića, započela je Svečana sjednica Zaklade.


Uz njih, vrhunsku izvedbu vokalno su upriličili poznati dalmatinski tenor Đani Stipaničev te od strane Zaklade dvostruko nagrađena Nika Mutak, kao i trostruko nagrađena dobitnica stipendija i nagrade Katarina Filipan, koja je uz impresivan glasovni raspon oduševila i sviranjem gitare.

Svoga se bratića Ivana prisjetio i Luka Bulić u izvedbi pjesme Olivera Dragojevića „ Moj galebe“, a poseban su instrumentalni doprinos dali mlada glazbena umjetnica Lana-Lucija Horvatić na violončelu te Andrej Hanžek na violini.

Središnje događanje bilo je proglašenje ovogodišnjih dobitnika. Potpore, stipendije, priznanje i nagrade dodijeljeni su najboljim studentima te fizičkim i pravnim osobama koje su svojim radom i projektima dale poseban doprinos struci i društvenoj zajednici općenito, ostvarujući plemenite, humane i društveno korisne ciljeve.

Odlukom Zakladne uprave, Zaklada Ivan Bulić i ove je godine dodijelila potporu Udruzi Farmica iz Našica za dobrobit i zaštitu pasa, mačaka i drugih životinja.

Potpora je uručena i Srednjoj strukovnoj školi Varaždin za projekt izrade grisina, a stipendiran je i odličan učenik te škole, Florijan Kliček koji se školuje za zanimanje pekar.

Dobitnici stipendija za preddiplomske i diplomske studije u iznosu od 15.000,00 kuna godišnje su: Renata Mavrić, Gloria Kovač, Marko Iveša, Nikša Bekavac, Nina Šarić, Arijana Dubović, Ena Buljubašić, Sara Šarić, Karla Tomljanović, Katarina Varga, Klara Čuljak, Matija Pejković Prekslavec, Filip Zlatar, Marija Gregov, Dora Benšek, Ivana Birovčec te Katarina Filipan.

Anamarija Dominko nagrađena je s 3.000,00 kuna za najbolji završni rad, Lucija Štrkalj s 5.000,00 kuna za najbolji diplomski rad i Aleksandra Vojvodić Cebin sa 7.000,00 kn za najbolji doktorski rad.

Odabirom ovogodišnjih dobitnika, Vijeće izvrsnosti Zaklade prošireno je za 20 novih članova, mladih stručnjaka čija želja, volja i intelektualne mogućnosti za ostvarenjem značajnih postignuća nadilaze prosječnost i koji će svojim budućim radom i zalaganjem nastojati doprinijeti realizaciji važnih i za ovu profesiju prijeko potrebnih ciljeva.

Komentari

loading...
-->