‘USKRS NA DAR’ Devetu godinu za redom održava se ova pohvalna akcija koja će razveseliti mnoge obitelji

Devetu godinu za redom održava se akcija “Uskrs na dar”, a detaljnije informacije možete saznati na njihovoj stranici, no ukratko – kroz ožujak se namirnice trebaju prikupiti, posložiti, popisati, ispisati papire, a sve to mora biti tjedan dana prije Uskrsa gotovo kako bi i volonteri imali par dana za sebe i svoje. Akcija traje od 22. ožujka do 04. travnja ove godine.

“Volimo napomenuti da se ova akcija ne provodi da “nahranimo gladne” već da razveselimo obitelji namirnicama koje si one u svojoj svakodnevnici nikako ne mogu priuštiti, kažu iz humanitarne udruge FB Humanitarci Zagreb.

Kao što je već uobičajeno, prikupljat će se šunkice (pazite na rok trajanja) i druge suhomesnate proizvode, tvrde sireve, sirne i čokoladne namaze, grašak, kisele krastavce, majonezu, kečap, hren, senf, pince, konzervirano voće, pudinge, marmelade, kave, kakao, mak, orahe, lješnjake, šećer u prahu, grožđice, rum, trajno mlijeko, slatko vrhnje, prašak za šlag i drugo potrebno za kolače.

Također i boje za jaja, naljepnice, puno keksa, čokolada i slatkiša te još mnogo toga, kako bi naši korisnici koji su slabog imovinskog statusa zaista osjetili duh blagdana i sami mogli za svoje obitelji pripremiti kolače i sve one ostale male stvarčice koje trebaju biti dio blagdanske atmosfere.

Naravno, i sve ono čemu se i inače djeca vesele kao što su Čokolino, nutella i sl. Od prikupljenih donacija slagat će se paketi za svaku obitelj, namjenski, po broju ukućana i djece.

Za razliku od božićne akcije, poklone ne daruju za Uskrs, ali naravno neku sitnicu poput nove manje igračke, ukrasa za kosu ili nešto šminke ili higijene uvijek možete priložiti, poručuju iz udruge.

KAKO , GDJE I KADA PREDATI SVOJE DONACIJE?
Svoje donacije kao i uvijek možete donijeti sami u njihov prostor, na DEŽURSTVO ZA DONATORE:
– svaki ponedjeljak i četvrtak 17:00-19:00 sati
– svaku subotu 15:00 -17:00 sati
– nedjelja vjerojatno kasno prijepodne i po dogovoru
na adresu LAŠĆINSKA 114, garaža lijevo


Komentari