UPLOVITE U SVIJET BAJKI! Kazalište Dubrava pripremilo je predstavu koja će oduševiti sve

Foto: Kazalište Dubrava

Kazalište Dubrava pripremilo je predstavu u režiji Ive Srnec u kojoj će zasigurno uživati oni najmlađi. U srijedu, 21. srpnja igrat će se predstava “Kraljevna na zrnu graška”.

Trajanje predstave je 45 minuta, a sve počinje od 19 sati.

Koristeći predložak poznate bajke Hansa Christiana Andersena “Kraljevna na zrnu graška”, predstava progovara o odrastanju u uvjetima zaštite, o redu kojega svugdje mora biti, redu kojega se moramo držati i redu koji znači sigurnost. U predstavi Kraljevna na zrnu graška, kraljević odrasta pod strogim i budnim okom kraljice majke.

Foto: Kazalište Dubrava

U njihov uređeni, predvidiv, siguran i zaštićeni svijet dolazi kraljevna, a s njom i nered. Likovi, međudjelovanjem i spajanjem dvaju svjetova i svjetonazora, uče jedni od drugih. Što mijenja unošenje nereda u utvrđeni red? Kako se uređuje nered? Može li ga se nadzirati? Postoji li sredina između jednoga i drugoga?

Predstava nas, ploveći svijetom bajki, uči o vrijednostima različitih pogleda na život, popuštanju kontrole, nužnosti uvažavanja različitih mišljenja i postupaka te međusobnom oplemenjivanju koje razumijevanje različitosti donosi jednima i drugima, kažu iz Kazališta Dubrava.

U predstavi igraju Katarina Madirazza, Marina Stanger i Matija Major.

Komentari