Ulaznice za premijeru filma o Milanu Bandiću, rasprodane su u rekordnom roku, uveden još jedan termin

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Kao što smo već i najavili, ove nedjelje u kinu SC održat će se premijera dugoiščekivanog  dokumentarnog filma o Milanu Bandiću, redatelja Darija Juričana. Film “Kumek” rekonstrukcija je vladavine Bandića nad Zagrebom gotovo dva desetljeća, a ujedno i treći dio serijala “Gazda”, nakon Miroslava Kutle i Ivice Todorića.

S obzirom da gradonačelnik Milan Bandić redovito puni medijske stupce, karte za sva tri termina u nedjelju ekspresno su se rasprodale, pa je uveden još jedan u 15 sati. Ulaznice možete nabaviti ovdje. Nakon premijere, film kreće u svoj redovni kinematografski život diljem Hrvatske.

Ono što je dodatno uzburkalo medije jest činjenica da je Kino Tuškanac, inače poznato po prikazivanju filmova domaćih redatelja, odbilo “Kumeka” jer smatraju da bi im to moglo prouzročiti više štete nego koristi.

“Žalosti nas da je zagrebačko kino Tuškanac, naš dugogodišnji suradnik i prijatelj hrvatskog filma, odbilo premijerno prikazivanje filma Kumek. Uz sve argumente za odobravanje, Hrvatski filmski savez, koji upravlja dvoranom tog kina, odlučio je da je „moguća šteta po savez veća nego ukupna dobit“ te smatraju da će se projekcija filma u Gradu „nažalost protumačiti kao politički stav“, odnosno da će se čak to „protumačiti kao kontra djelovanje (Saveza) prema Gradu”, kazao je Juričan koji nije krio razočaranje zbog navedenog.


Komentari