Ulaznice za Carminu Buranu u Klovićevim dvorima planule

FOTO: 37. Večeri na Griču: Carmina Burana / Facebook

Ova Orffova kompozicija široko je poznata, te je pravi spektakl za ljubitelje klasične glazbe i one koji će to tek postati.

Zagreb je još jednom potvrdio kako je pravi grad kulture. Naime, 37. Večeri na Griču nisu ni počele a za poznatu izvedbu Carmine Burane traži se karta više. Carmina Burana održat’ će se 28. lipnja 2018. godine na Klovićevim dvorima, a sve karte već su rasprodane.

Ipak, ljubitelji ove Orffove kompozicije, moći će 27. lipnja 2018. godine potražiti ulaznice za generalnu probu Carmine burane za 40kn. Generalna proba će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Večeri na Griču započet će upravo generalnom probom 27. lipnja, a bogat glazbeni program trajat će sve do 09. srpnja.

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić poznat je po impresivnom izvođenju maestralnog djela Carla Orffa. S istim su nastupili na svim najznačajnijim domaćim pozornicama, a publiku nikada nisu ostavili ravnodušnom. Njihovu su kvalitetu prepoznali i vrhunski svjetski glazbenici koji su objeručke prihvatili suradnju, a na dugom se popisu imena posebno ističu J. Carreras, A. Bocelli, I. Mula, Bečki simfoničari, V. Gergijev, Moskovska državna filharmonija, Orkestar Nacionalne opere u Monte Carlu, Litavski nacionalni simfonijski orkestar, Izraelski simfonijski orkestar i dr.

Uz zbor će nastupiti i nekoliko solista od kojih će večer posebno začiniti Sudar Percussion, a doživljaj će upotpuniti i članica Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Ivana Lazar. prvak opere HNK-a u Osijeku tenor Ladislav Vrgoč, član Opere zagrebačkog HNK bariton Ljubomir Puškarić te pijanisti Domagoj Gušćić i Srebrenka Poljak.

Ovim će jedinstvenim projektom ravnati maestro Ivan Josip Skender.


Komentari