UGLEDNA MEĐUNARODNA MANIFESTACIJA: Novo izdanje filmskog festivala u Sisku, zagarantirana zabava za sve uzraste

Ilustracija: Pixabay/ Ilustracija

Deveto izdanje Star Film Festa koji će se u Sisku održati od 1. do 3. rujna, predstavljat će novi iskorak u festivalskoj produkciji, izvijestili su u utorak organizatori iz Kino Kluba Sisak.

Uz već postojeće kategorije, dokumentarnog, igranog, eksperimentalnog, animiranog i industrijskog kratkog filma mladih autora, prvi je put uvedena i nova kategorija studentskog filma.

“Uvođenje nove kategorije predstavlja poticaj za afirmaciju mladih autora iz redova studenata”, rekao je direktor festivala Matija Holjevac te je napomenuo da je na ovogodišnji festival pristiglo čak 3465 filmova iz Hrvatske i više stranih zemalja.

Čak 33 natjecateljska filma 

Selektori festivala, Martina Mladenović, Anja Kavić i Matija Holjevac kao direktor, u dva su mjeseca za natjecateljski dio prikazivanja pregledali i odabrali čak 33 filma.

Producentica festivala Laura Prpić najavila je i projekcije dva komercijalna filma “Tvornice radnicima” Srđana Kovačevića i “Divljaci”, Daria Lonjeka, a osim projekcija natjecateljskog programa, posjetitelje u popratnom programu očekuju izložbe, predstavljanje knjiga “Film u školi” Ane Đorić i “Mali filmski razgovori” Duška Popovića te filmske radionice.

Zabava i za najmlađe  

Najmlađe očekuju projekcije animirane serije “Profesora Baltazara” i video-igre o popularnom profesora, a najavljen je filmski kviz te koncerti sisačke grupe “Šarena pojava” i zagrebačke grupe “Munchmen”.

Sisački dogradonačelnik Marko Krička i direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković, kao predstavnik generalnog sponzora INA-e, spomenuli su kako se u proteklih osam godina festival profilirao kao ugledna međunarodna manifestacija, te su najavili daljnju potporu toj filmskoj priredbi.

Za posjetitelje koji nisu pratili prošlogodišnji festival, u petak, 19. kolovoza, predviđena je projekcija nagrađenih filmova.


Komentari