Udruga Roda organizira konferenciju ‘Podrška roditeljstvu’: Sudjelovat će renomirani predavači, a broj mjesta je ograničen

Ilustracija (Foto: Pixabay)

U petak, 20. svibnja udruga Roda organizira konferenciju Podrška roditeljstvu u  u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

Konferencija će ugostiti renomirane predavačice iz Hrvatske i Europe koje će govoriti o važnosti podrške roditeljima u prvim tjednima i mjesecima života djeteta, posebice u svjetlu uvođenja očinskog dopusta, kojem će očevi u Hrvatskoj imati osiguranih deset dana plaćenog dopusta nakon rođenje djeteta.

Važnost podrške roditeljima

„Iznimna nam je čast što će konferenciju otvoriti Državna tajnica za demografiju Željka Josić te Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Romana Galić, uz predstavnicu Agencije za mobilnosti i programe EU Mariju Pavlović Bolf. Time i institucije pokazuju koliko je važna podrška roditeljima,“ izjavile su iz Rode.

Predavačice na konferenciji bit će: poznata njemačka autorica literature za roditelje Nicola Schmidt, autorica bestsellera “U skladu s ljudskim potrebama: ona druga knjiga o dojenčadi” te “Odgoj bez grđejna: svakodnevne strategije za odgoj u skladu s ljudskim potrebama”.

Uz Schimdt, na konferenciji će govoriti i druge stručnjakinje iz Hrvatske poput Nine Pećnik i Sonje Pribela-Hodap iz udruge Rastimo zajedno koja je osmislila program podrške roditeljima koji se provodi u brojnim vrtićima Hrvatske, te Anamarija Sočo iz udruge StatusM, udruge koja kroz razne aktivnosti poput radionica, grupa podrške i Festivala tata slavi brižno očinstvo. Iz udruge Roda dolaze Marija Renić, stručnjakinja za roditeljstvo u digitalno doba, te Daniela Drandić, koja će predstaviti projekt.

Nova mobilna aplikacija

“Veseli nas što ćemo na ovakvom skupu imati priliku službeno lansirati i predstaviti našu  novu mobilnu aplikaciju za roditelje djece od 0-3 godine, Growing, koja je uz hrvatski jezik dostupna na još 5 europskih jezika. Vjerujemo da će Growing, kao i naša prethodna aplikacija za trudnice, biti ključan izvor informacija za roditelje, ali i za sve koji pružaju podršku roditeljima.

Aplikacija je nastala u okviru Erasmus+ projekta Roditeljstvo+ / Parenting+, čiju je izradu financirala Europska komisija, a sufinancirali su Grad Zagreb i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske,“ izjavile su iz Rode.

Na konferenciji očekujemo preko 90 sudionika/ca iz Hrvatske i Europske unije – psihologinje, sociologinje, primalje, patronažne sestre, doule i druge stručnjake/kinje, ali roditelji. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a zbog ograničenog broja mjesta prijave su nužne. Više informacija možete pronaći ovdje.

Komentari