Učinite dobro djelo i naručite sarmu ‘Kod fratara’: Sav prihod ide pučkoj kuhinji

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Razdoblje Adventa vrijeme je kada je pomoć onim najugroženijima potrebnija no ikada. Ove godine ponovno se odvija humanitarna akcija “Obrok za obrok“, a poznata adventska kućica “Kod fratara” zbog epidemioloških mjera preselila se u „drive in“ obliku, ispred Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu (Sveti Duh 33).

Naručenu hranu i piće možete preuzeti od 16 do 22 sata u dvorištu kuhinje, a u ponudi je svima omiljena sarma, domaće kobasice, ajvar, med, domaći likeri, kuhano vino, medenjaci i jedno vegetarijansko jelo. Kupnjom jednog obroka osiguravate će se obrok za potrebite u Pučkoj kuhinji.

„Naš cilj je bio jasan od samoga početka, svojim sudjelovanjem u manifestaciji Advent u Zagrebu senziblizirali smo širu javnost za ljude u potrebi, socijalno ugrožene te sve one kojima je potrebna pomoć u osiguravanju vlastite egzistencije. Svojim prisustvom ponudili smo svim gostima, posjetiteljima, turistima i svim zainteresiranima tradicionalna jela iz samostanske kuhinje. Sav prihod koji smo ostvarili bio je namijenjen djelovanju Pučke kuhinje na Svetom Duhu“, rekao je voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović za Bitno.net.

Tijekom epidemije i potresa broj korisnika Pučke kuhinje povećao se za više od 20 posto, zbog čega voditelj ističe da im je pomoć itekako potrebna.

„U vremenu došašća kada se pripremamo za Božić nemojmo zaboraviti one najmanje i najslabije, one koji su u potrebi. Učinimo dobro djelo“, zaključio je fra Vladimir.

Komentari