U subotu u Močvaru dolazi Roza, beogradski tropski kraut liftwave trio, koji će vas osvježiti svojim zvucima

Foto: Roza

Roza, beogradski tropski kraut liftwave, troglavi čudovišni bingo bend kojeg čine članovi VVhile i Mnjenje, prvi puta u ovoj formaciji dolaze u Zagreb. Koncert će se održati u Subotu, 10. srpnja, u Močvari, s početkom od 20:00 sati. Ulaznice je moguće nabaviti na stranici entrio.hr i prodajnim mjestima Entria, po cijeni od 35 kuna.

Kako navode organizatori, Roza se kreće kroz jalova polja afrobeatajazzapost-punkatropicaliekrautrokabossanove synth popa, kroz polja koja su tisuću puta pregažena. Zapanjeni onime što su vidjeli, stvorili su vlastitu viziju postapokaliptične nastambe u kojoj se smjestio novi oblik života, onakav njima blizak.

Rozu su 2019. osnovali članovi koji su prošli kroz razne beogradske punk/indie/improv bendove – UnisonJaibo!Belgrade Noise, VVhile i Mnjenje — od kojih su posljednja dva tijekom svog zadnjeg gostovanja u Zagrebu 2017. napunuli Močvaru. Doduše, Roza kroči putem koji se razlikuje od onog svojih prethodnika, koristeći filmične soundscapove, melodične pasaže klavijatura, preplet repetativnih krautrok gitara i bass linija, metronomski precizno bubnjanje popraćene loopovima i semplovima.

Članovi Roza benda su Dušan Damjanović (bubanj), Nebojša Kuzmanović (gitare, klavijatur) i Stevan Ćirović (bass, klavijature, field recordings).


Komentari