U srijedu se otvara izložba fotografija Igora Šelera kojoj će svi moći prisustvovati virtualno iz svojeg doma

U srijedu, 7. srpnja 2021. u 19 sati otvara se izložba umjetničkih fotografija Igora Šelera kojoj ćete moći prisustvovati iz udobnosti svoga doma.

Virtualne galerije nisu posebna novost, a u ova komplicirana vremena globalne pandemije, zahvaljujući težnji umjetnika da svoj rad približe publici unatoč otežanim okolnostima, postale su nešto posve uobičajeno i u hrvatskom internetskom prostoru. Fotograf Igor Šeler otišao je korak dalje u promišljanju izložbe koju je nazvao Savski galeb, pa je tako na svojoj internetskoj stranici www.igorseler.com izmaštao posve novu virtualnu galeriju, osmislio monografiju i zakazao svečano otvorenje za koje svima šalje pozivnicu.

Izložba Savski galeb dio je autorovog projekta Zagreb iz zraka i podržana je od strane Ministarstva kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja. Sve fotografije snimljene su bespilotnom letjelicom koja umjetniku pruža nevjerojatne mogućnosti stvaranja kadrova s visine iznad 50 metara na kojoj se oku nude nove vizure i otvaraju novi rakursi snimanja.

“Polazeći s namjerom hvatanja fragmenata rijeke Save i njenih rukavaca, serijom umjetničkih fotografija snimljenih dronom Šeler je ispričao jednu posve intimnu, dokumentarnu priču”, rekla je u predgovoru monografije Petra Batelja Majić, diplomirana luzitanistica i povjesničarka umjetnosti.


Komentari