U sklopu Dana srpske kulture otvara se izložba u Peradovićevoj, evo o kakvom je projektu riječ

Foto: promo

U sklopu održavanja Dana srpske kulture koju organizira SKD “Prosvjeta”, večeras se otvara izložba “Umjetnost približavanja” s početkom u 19 sati u Preradovićevoj 21.

Cilj izložbe je povezivanje kulturnih i drugih institucija koje su objedinjene oko podudarnih svjetonazora i ideja, podržavanje kulturne politike slobode komunikacije i izražavanja.

Organizatori izložbe posebno ističu jedan rad koji bi mogao govoriti o cijelom projektu, a to je “Čovjek=Čovek” asocijacije Apsolutno koja obilježava granicu između istoka i zapada Europe, postavljajući prometne znakove s natpisom “human” na teritorij ničije zemlje. Riječ je o višegodišnjoj akciji, a iako su se granice država promijenile, religijska, rasna, rodna i ekonomska razlika i dalje je aktualna.

Izložba okuplja radove brojnih umjetnika, ali i radove ljudi koji nisu profesionalni umjetnici, ali djeluju na polju umjetničkih akcija i aktivizma.

Dani srpske kulture koju organizira SKD “Prosvjeta” ove se godine odvijaju pod temom Umjetnost približavanja s ciljem poticanja na društvene promjene i što boljim povezivanjem umjetnika i institucija kako bi se postigla normalizacija odnosa i potaknulo na međunacionalno povezivanje.

Najavljeno je i prikazivanje filma ‘Mikrokazeta-najmanja kazeta koju sam vidio, 19’11’, koji je nastao u hrvatsko-srpskoj koprodukciji Igora Bezinovića i Ivane Pipal.

Izložba je otvorena do 15. studenog 2021. radnim danom od 10 do 17 sati, a ulaz je slobodan.

Komentari