U Muzeju prekinutih veza predstavljanje instalacije „116 006: PROMJENA POČINJE POZIVOM“

Uz verbalno i tjelesnotu je i elektroničko nasilje (FOTO: Pixabay)

Od 2013. godine u Hrvatskoj je dostupna besplatna i anonimna linija Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

S više od 16 000 poziva u proteklih deset godina, 116 006 linija predstavlja sigurno mjesto za sve osobe koje su doživjele nasilje ili su svjedočile kaznenom djelu ili prekršaju.

S druge strane slušalice, danonoćno, svakim danom, vikendom i praznikom, stoje stručnjaci i volonteri NPC-a koji su spremni saslušati, dati savjet, pružiti podršku i sve druge potrebne informacije kako bi se osobama koje su iskusile neku vrstu traumatičnog događaja olakšao povratak kontrole nad vlastitim životom.

U Hrvatskoj svakih 15 minuta jedna žena doživi zlostavljanje (FOTO: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima)

Promjena počinje pozivom

Prema recentnim istraživanjima, u Hrvatskoj svakih 15 minuta jedna žena doživi zlostavljanje, stoga ne čudi da je razlog najvećeg broja poziva upravo nasilje u obitelji.

1 euro = 7,53450 kuna

Hitno se treba prevenirati vršnjačko nasilje: ‘Sve dobro i loše izlazi iz doma’

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, održat će se predstavljanje rada NPC-a kao i instalacije  „116 006: PROMJENA POČINJE POZIVOM“.

Događanje će se održati u četvrtak, 23. studenoga 2023. godine u 19 sati u Muzeju prekinutih veza u Ćirilometodskoj ulici 2.

Pridružite se u podizanju svijesti o potrebi izgradnje društva u kojemu svaka žrtva i svjedok pronađe vrstu potpore koja joj je potrebna i koju zaslužuje.


Komentari