U Močvaru stiže elektro-etno senzacija! Osam glazbenika diljem svijeta spojila je ljubav prema tradicijskoj glazbi, a sada ih možete poslušati uživo

Izvor: Facebook

Vrelo zvuka i Močvara u sljedećih nekoliko mjeseci pripremaju pravu poslasticu za publiku. Organizirat će nekoliko stranih gostovanja, a prvi u nizu je sjajan kolektiv Çhâñt Élečtrónïqùe.

Doduše, Çhâñt Élečtrónïqùe nije u potpunosti ‘strani’ projekt jer su njegovi članovi dobro nam poznati Dunja Bahtijarević i Nenad Kovačić. No, osim njih dvoje, ovaj kolektiv čine glazbenice i glazbenici iz Irske, Argentine, Francuske i Portugala, a sve ih je ujedinila ljubav prema tradicijskoj, ali i modernoj glazbi. Naime, ovih osam glazbenika se upoznalo na raznim radionicama tradicijske glazbe, a nakon što su shvatili da ih sve veže ideja dodavanja nečeg ‘novog’ nečem ‘starome’, odlučili su ideju prenijeti u djelo. Prije dvije godine okupili su se u Portugalu i tamo udarili kamenj temeljac za svoj prvi album nazvan “Çhâñt Élečtrónïqùe vol. 1” kojeg je objavila izdavačka kuća Rika Muzika.

Argentina, Portugal, Hrvatska i BIH u jednom

Glazba koju Çhâñt Élečtrónïqùe izvodi povezuje vokalne tradicije Argentine, Portugala, Hrvatske i Bosne i Hercegovine te glazbenu produkciju koju potpisuju francuski, irski i hrvatski producenti. Projekt se može opisati kao kontemplacija starih tradicija polifonije povezana sa modernom elektronskom glazbom u neočekivano iskustvo koje će oduševiti svakog slušatelja. Album je odmah po izlasku zaintrigirao svjetsku world music javnost, pjesme s njega su emitirane na brojnim svjetskim radijskim stanicama uključujući i BBC, gdje ih je ‘vrtio’ i legendarni DJ Gilles Peterson, a recenzije i drugi tekstovi o Çhâñt Élečtrónïqùe objavljeni su, između ostalog, u Songlinesu i Quietusu.

Nakon što je album dobio zasluženu pažnju, kolektiv Çhâñt Élečtrónïqùe odlučio se pokazati i na koncertnim pozornicama. Vrelo zvuka i Močvara imaju čast što će ovu sjajnu grupu glazbenika ugostiti na njihovoj prvoj turneji, a koncert će se održati 27. srpnja. Upad je 50 kuna, a kartu možete kupiti na entrio.hr i prodajnim mjestima Entria.

Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen. Covid putovnice nisu potrebne jer je kapacitet manji od 100 ljudi.


Komentari