U dvorani Lisinski održan humanitarni Božićni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske

Tradicionalni Božićni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske održan je u večernjim satima u srijedu, 18. prosinca 2019. u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”.

Koncertu je nazočio zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Drago Matanović uz brojne visoke dužnosnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

Orkestrom je ravnao dirigent Miroslav Vukovojac-Dugan, a uz soliste Leu Deklevu, Anu Uršulu Najev, Ninu Fakin, Lanu-Luciju Horvatić na violončelu i Radovana Cavallina na klarinetu, na koncertu su nastupili i Zvjezdan Levinger i Dominik Kunić na gajdama te Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sv. Juraj”, šibensko pjevačko društvo “Kolo” i zbor “Izvor”.

Uz brojne prigodne tradicionalne božićne skladbe u obradi više različitih autora, izvođači su izveli i moderne skladbe, obrađene posebno za ovu prigodu. Sav prihod od prodaje ulaznica donirat će se Zakladi vojne solidarnosti.


Zaklada vojne solidarnosti djeluje sa svrhom promicanja humanitarnoga djelovanja i potpore djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Hrvatske vojske pri svim oblicima stradavanja i ugrožavanja njihova socijalnog statusa.

U godinu dana djelovanja Zaklada je pružila potporu više od 50 obitelji, dodijelila više od 1.100.000,00 kuna te osigurala besplatan smještaj u hotelu “Zvonimir” u Zagrebu onima kojima je to bilo potrebno.

Komentari

loading...
-->