TUŽNA VIJEST! Odgađa se ovogodišnji Floraart, oglasili se organizatori: ‘Vjerujemo da ćemo uskoro imati novi datum’

Foto: Pixsell

Odgađa se međunarodna izložba cvijeća – Floraart, koja se na zagrebačkom Bundeku trebala održavati od 10. do 16. svibnja.

”Postupamo sukladno preporukama Civilnog stožera RH. Vjerujemo kako ćemo uskoro imati novi termin i s njime upoznati zainteresiranu javnost. Radujemo se međunarodnoj izložbi cvijeća koja se prostire na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, gdje je moguće poštovati epidemiološke mjere. Naglašavamo kako su nam zdravlje i sigurnost naših izlagača i posjetitelja na prvom mjestu”, poručuju organizatori iz Zagrebačkog holdinga, podružnice Zrinjevac.

Podsjetimo, u posljednjih nekoliko tjedana odvijale su se intenzivne pripreme za 55. Floraart. To je ujedno najveća, i s opravdanim razlogom, omiljena hortikulturna izložba u regiji. Organizatori su planirali atraktivan program.

Uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, najavljen je i tradicionalan Hrvatski kup florista. Za ljubitelje prirode bila je pripremljena edukacija o zmijama organizirana u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, a trebali su se održati i koncerti na pontonskoj pozornici. Naravno, u fokusu Floraarta su biljke, a ove godine ih je trebalo biti izloženo više od 125 tisuća.

Kakve su sve planove imali organizatori pogledajte u videu:

Sigurni smo da u ovom trenutku, brojni Zagrepčani s nestrpljenjem iščekuju novi datum izložbe.


Komentari