‘TREŠNJEVKA SE BUDI!’ Oživljavanje Tratinske i Ozaljske uz stanovnike kvarta, budite i vi tamo!

Akcija “Trešnjevka se budi!”, održavat će se i ove godine kao najvažniji dio projekta “Mapiranje Trešnjevke” koji djeluje u okviru Centra za kulturu Trešnjevka (CEKATE). Najveći će se dio aktivnosti održati u subotu 12. lipnja 2021. godine, od 8 do 21 sat, kada će se na cijelom prostoru Tratinske i Ozaljske održavati različiti besplatni programe koji će, uz organizatore, dijelom pripremati i stanovnici ulica i njihove najbliže okolice.

Osnovna je ideja ove akcije oživljavanje tog poteza Trešnjevke, pa će se tako te subote održati kulturni program različitih sadržaja (glazbene izvedbe, radionice, intervencije, izložbe), u kojem će osim stanara, biti uključeni i svi oni koji se tamo zateknu. Naime, navodi se da će se lokali potaknuti da taj dan pruže građanima drugačiji ugođaj kupnje, a u one neaktivne će se unijeti sadržaj koji će im pružiti priliku da ponovo ožive, bar na jedan dan.

Neki od izvođača su Zagrebački orkestar ZET-a, stand up komičar Goran Vinčić Vinča i suradnici, Joe i Lela Kaplowitz sa polaznicima CEKATE-ovih muzičkih tečajeva, članovi plesnog studija Nicolas, Mane Mei, ulični cirkuski teatar Cirkpozor i brojni drugi. Osim toga, s različitim će aktivnostima u programu toga dana sudjelovati i Tehnički muzej Nikola TeslaMuzejsko-memorijalni centar Dražen PetrovićHrvatsko likovno društvoLjubica Lovrenčić i grupa autora sa izložbom keramike, NAT-Iva shiatsu centarBiljkoborciKaribu Kaaawa coffee shop, udruga Zamah, Centar za civilne inicijative (CCI)Lutajuća knjiga, udruga Fajter, udruga RadiatorBLOK kustoski kolektiv (Muzej susjedstva Trešnjevka)DVD TrešnjevkaIva Ćaleta Plešastudenti kolegija “Umjetnost u javnom prostoru” s akcijom “Grad na drugi pogled” s mentoricom Tanjom Vujasinović, grupa fotografa Krenimo, caffe Bicikl i brojni drugi.

Organizatori ističu da vode računa o trenutačnim epidemiološkim mjerama, a u slučaju kiše, dio se programa koji je planiran u Milčecovom parku, Parku Stara Trešnjevka i na Trešnjevačkom placu, seli u prostor CEKATE-a. Raspored ovogodišnjeg programa možete pronaći na službenoj stranici projekta “Mapiranje Trešnjevke”.


Komentari