Trešnjevčani provjerite svoje ladice, kutije za cipele! Muzej susjedstva Trešnjevka ponovno prikuplja materijal za virtualni fundus, ispričajte im povijest kvarta!

Foto: Facebook/Muzej susjedstva Trešnjevka

Muzej susjedstva Trešnjevka nastavlja s prikupljanjem materijala za svoj virtualni fundus. Objavili su naime kako u srijedu, od 15 do 19 sati, na adresi Nova cesta 66, sve zainteresirane dočekuju suradnica Andreja Gregorina i voditeljice Muzeja susjedstva Trešnjevka, kustosice Dunja Kučinac i Ana Kutleša iz BLOK-a.

Bilo da se radi o fotografijama, predmetima ili nekoj drugoj vrsti sadržaja, one će isti skenirati ili zabilježiti na neki drugi način te ga uključiti u virtualni fundus, a vi potom odlazite sa svojim predmetom i dalje u vašem vlasništvu.

“Naš se fundus gradi prilozima svih onih koji su na Trešnjevci živjeli, radili, školovali se i provodili slobodno vrijeme, to još uvijek čine, ili su to činili njihovi djedovi i bake. Osim donacija iz osobnih arhiva, surađujemo s trešnjevačkim institucijama, inicijativama i udrugama, čije nasljeđe također želimo sačuvati. Fundus sadrži različite tipove predmeta, u čijoj obradi sudjeluju povjesničari i povjesničari umjetnosti te etnolozi, a budući da pokriva širok spektar tema i izvlači na vidjelo osobne povijesti, slobodno nam se obratite ukoliko uočite potrebu za ispravkom ili dopunom. Podijeljen je po tematskim zbirkama, a pokriva razdoblje od početka 20. stoljeća do kraja 1990-ih. Sve dok naš muzej ne zaživi u fizičkom prostoru s adekvatnim uvjetima za pohranu, predmeti se fotografiraju i čuvaju virtualno”, stoji na stranici muzeja.

Inače, čitav fundus možete pogledati virtualno, a podijeljen je po kategorijama. Tako su tu kultura, urbanizacija, povijest rada, sport, “crvena” Trešnjevka i druge. Prikupljene materijale možete pogledati ovdje!

Komentari