Treći dan Festivala 25 FPS u znaku je širenja uma, horizonata i osobnih sloboda

Treći dan Festivala 25 FPS u znaku je širenja uma, horizonata i osobnih sloboda.

“S Random Maroufi bavit ćemo se nasljeđem feminizma u programu Izvan zidova, uranjat ćemo u apstraktne krajolike audiovizualnog performansa Jung An Tagen + Rainer Kohlberger u Expanded Cinema te istraživati snolike krajolike uma i duha u posljednja dva natjecateljska programa”, poručuju organizatori.

U 18 sati na rasporedu je Konkurencija 4: Snoviđenja, natjecateljski program koji će nas kroz šest filmskih portreta lica, gradova i prostora uvesti u skrovite krajolike uma. Gošća festivala je Noemi Osselaer, koja će predstaviti svoj film Erpe-Mere.

U 20 sati gledat će se posljednji natjecateljski program Konkurencija 5: Vizije, pet transformativnih, psihodeličnih naslova koji će vas zasuti fantastičnim vizualima i proširiti horizonte. Svoje će filmove predstaviti Stefano Canapa (Još radikalnije), Marko Tadić (Događaj za zaboraviti) i Dorian Jespers (Lažno sunce).

Nakon svakog natjecateljskog programa možete glasati za svoje favorite, te tako sudjelovati u odabiru laureata za Nagradu publike. Iz jučerašnjih natjecateljskih programa najviše su glasova dobili Jesa Kyungwon Song i Iz moje pustinje Venete Androve.

“U 16 sati upoznat ćemo se s Random Maroufi, marokansko-francuskom filmašicom i umjetnicom te članicom ovogodišnjeg žirija. Za program Žiri predstavlja Maroufi je pripremila program Izvan zidova, u kojem kroz sedam naslova istražuje nasljeđe feminizma te uloge žene u društvu, povijesti, revolucijama te samoj umjetnosti, od Francuske do zemalja Magreba. Dan zaključujemo u 22 sata programom Expanded Cinema i audiovizualnim performansom Jung An Tagen + Rainer Kohlberger, u kojem će vas umjetnici iz naslova uroniti u računalno kreirani krajolik izbrisati granice između unutrašnjeg i vanjskog svijeta”, dodaju organizatori.

Za svaku projekciju potrebno je preuzeti karte u sustavu Entrio, što je jedna od mjera sigurnosti koje smo uveli radi trenutačne epidemiološke situacije. 

Ne propustite koncert LADO Electra na Zrinjevcu i uživajte u spoju tradicijske i elektroničke glazbe


Komentari