Tražite restoran za obiteljske proslave? Onda su ovo podaci koje morate imati na umu

Pixabay

Doba je godine kada se svaki vikend održavaju pričesti i krizme, a s obzirom da su proslave tih sakramenata Hrvati najčešće biraju restorane, možda će vam savjeti prema izboru Kulta Plave Kamenice, a koje donosimo u nastavku, pomoći izabrati pravi restoran po vašim mjerama.

Za početak, važno je voditi računa o veličini restorana uzimajući u obzir da manji restorani najčešće nemaju dovoljno ljudi u kuhinji i servisu da bi stigli nahraniti puno gostiju u razumnom vremenu. Zatim je od iznimne važnosti, a često se zaboravlja na to, dovoljno velik i besplatan parking.

Izrazito je poželjno i da restoran raspolaže dječjim igralištem, osobito ako je riječ o pričesti jer će djeci ubrzo postati smrtno dosadno i tražiti će neku razonodu.

Preporuka je i da ne tražite gastro restoran, nego tek pristojan restoran s jednostavnom, zasitnom i široko prihvatljivom hranom. Gastro u Hrvatskoj, najčešće zbog logističkih razloga, nije za masovke, a i financijski će vas uništiti.

Kako bi izbjegli dugo čekanje hrane za goste, ali i nepredviđene troškove, sami dogovorite meni s vlasnikom ili voditeljem restorana.

Nikada nemojte pristati na otvoreno vino kuće jer veće proslave brojnim restoranima i hotelima služe da se riješe starih zaliha. Osim toga, pristanete li na otvoreno vino, ne možete biti sigurni je li vam restoran uvalio kosovsku graševinu koju je nabavio u diskontu za 20 kuna za pet litara, ili ste zaista dobili vino.

Budući da većina jednostavnih restorana nije osposobljena za pripremu ozbiljnijih deserta, pa porazgovarajte s vlasnikom o stvarnom porijeklu kolača.

Što se tiče mesa, ako ne poznajete dobro restoran, birajte čiste, velike i prepoznatljive komade mesa jer nikad ne znate što ćete dobiti u mljevenom mesu.

Teško da ćete naći restoran koji udovoljava svim kriterijima, ali čim ih više ispuni, tim bolje.

U Zagrebu Kult Plave Kamenice preporuča za one koji si mogu priuštiti izdvajanje više novaca Okrugljak i originalni Rougemarin (oba imaju dječja igrališta), u roštiljskom segmentu preporučaju velike gostionice poput Mareda (igralište) ili novotvorene Magazinske kleti pri staroj smokvi, a među restoranima opće prakse i prihvatljivih cijena izbor je, kažu, zaista širok, od Mostova u Radničkoj, preko Zelendvora do Gabreka u Samoboru.

Komentari