Tradicionalan koncert krajem listopada u Linsinskom: Evo tko će sve nastupati

Emica Elvedji / CROPIX

Tradicionalno, 28. listopada u Lisinskom rezerviran je za Šimu Jovanovca. Veliko slavlje slavonske glazbe uz mnogobrojne goste ove će godine poprimiti širi nacionalni karakter te obuhvatiti tradicionalnu glazbu svih hrvatskih regija.

“Već je prošlo 55 godina otkako nastupam i trčim diljem svijeta želeći podati toplu riječ i misli koje sam sâm napisao. Izuzetna je čast nastupiti u Lisinskom, a istovremeno biti na pozornici s velikim umjetnicima koji su svoj život podredili glazbi. Ovdje smo da uljepšamo sutrašnjicu dragoj publici”, ponosno je izjavio Šima Jovanovac.

Svoj ponos zbog gostovanja na Šimunovu nije skrivala Marina Tomašević: “Od srca mogu reći da sam jako ponosna što sam dio ove predivne priče koja novi naziv Šimunovo. S njime me veže tridesetogodišnja suradnja i prijateljstvo. I dalje smo neumorni, donkihotovske duše, koje se ne daju u ovom mnoštvu nečega što se zove hrvatska glazbena estradna scena. Veže nas ljubav prema glazbi. Volim reći da su Dalmacija i Slavonija dva tijela i jedna duša. Mislim da je ovo jedan od trenutaka koji nas podsjećaju koliko je važno čuvati i njegovati tradiciju.”

“Zahvaljujem se prijatelju Šimi na pozivu, ovo nije samo Šimunovo u smislu koncerta. To je njegovanje naše tradicije i zahvalan sam što ima takvih kao što je Šima koji ne odustaju od organizacija ovakvih događaja”, izjavio je Ivica Pepelko, također jedan od gostiju koncerta.

“Šima i ja smo počeli kao zabavni pjevači, onda smo prešli na tamburašku, odnosno narodnu glazbu. Ove godine i ja slavim pedeset godina kako pjevam, nažalost nisam imao samostalan koncert u Lisinskom, ali sam puno puta nastupao kao gost. Nadam se da će se to uskoro promijeniti. Ono što Šima ima, rijetko tko od nas ima. Tolika sposobnost i upornost; on ide glavom kroza zid gdje mi drugi ne bismo išli”, izjavio je Stjepan Jeršek Štef, uzbuđen zbog skorašnjeg nastupa na Šimunovu.

Pjevačima će se na pozornici pridružiti i mnogobrojni KUD-ovi Grada Zagreba: “Od prošle godine ZAFAZ sudjeluje u ovom veličanstvenom koncertu, velika nam je čast i zadovoljstvo. Na pozornici će biti prisutni mnogi KUD-ovi iz Zagreba, koji brižno čuvaju kulturu hrvatskoga naroda i brane je od zaborava”, izjavio je Drago Topolovec, predsjednik ZAFAZ-a.

Kako bi priča bila potpuna, ove će godine kroz program publiku voditi komičari Damir Ćubi Mihanović, Davor Dretar Drele i Goran Ivanović Lac, dok će za kvalitetnu glazbenu podlogu biti zaslužni Slavonske Lole, TS Zvona i Žeteoci.

Šimunovo u Lisinskom održava se 28. listopada 2019. Uz Šimu Jovanovca nastupaju Ivica Pepelko, Stjepan Jeršek Štef, Darko Ergotić, Trio Gušt, Željko Lončarić Žec, Vlado Bašić, Franjo Sarić, Ivan Šebalj, Marina Tomašević, Viktorija Kulišić Đenka, Vlatka Kopić Tena, Mersa Miljković, Slavonske Lole, Zvona, Žeteoci, Folklorni ansambl Broda, Starotopoljani, Gundinčani te Vokalna skupina Art Voice.

Ulaznice po cijeni od 120/140/160/190 kn mogu se kupiti online na www.lisinski.hr te na blagajni Dvorane.

Komentari