Titova praunuka Sara Haas, mlada akademska slikarica priprema nešto zbilja posebno, a otkrila je i zašto je promijenila prezime!

foto: Instagram/Sara Haas

Mlada akademska slikarica Sara Haas (26), Titova je praunuka koja sutra otvara svoju treću samostalnu izložbu u Remetinečkom gaju, točnije u Malom centru kulture – MICEK, nazvanu “Proplamsaji” koja će biti otvorena do 14. listopada.

Mladu Zagrepčanku publika i kritika sve više hvale, a uskoro je očekuje i prva samostalna scenografija u predstavi “Trnoružica” u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Također asistira scenografu Stefanu Katunaru u predstavi “Čarobnjak iz Oz-a” u Zagrebačkom kazalištu mladih, piše Jutarnji.

– Dok bi se drugi klinci igrali s Lego-kockicama i Barbikama, ja bih negdje u kutu sjedila i crtala – dodaje.

Očevo prezime Zidarić ova je mlada umjetnica zamijenila prezimenom svoje pokojne prabake Herthe Haas, jedne od pet žena Josipa Broza Tita.

Hertha Haas je bila visokoobrazovana, govorila je strane jezike i bila je ljevičarskih nazora. Rodila je Titu sina Aleksandra (Mišu), Sarina djeda, u proljeće 1941. u Zagrebu, a rastali su se zbog njegove nevjere, piše Jutarnji.

– Prezime od prabake nisam uzela samo iz poštovanja prema njoj, nego iz poštovanja prema dvjema osobama u obitelji za koje znam da im je beskrajno drago što barem netko još nosi prezime Haas. Meni promjena prezimena nije nikakva velika promjena jer sam za sve uvijek Sara, uostalom, nije teško fulati čija sam – kazala je Sara za Jutarnji, čiji su roditelji glumac Ranko Zidarić i redateljica Saša Broz.


Komentari