TIANI: Glazbenica zbog koje u svijetu odbrojavaju na hrvatskom

Nakon dugogodišnjeg života u inozemstvu te studiranja na najprestižnijim svjetskim glazbenim institucijama kao što su United World College (Duino, Italija), Berklee (Boston, SAD) i Institute of Contemporary Music Performance (London, UK), TIANI, 27-godišnjakinja rođena u Puli, a odrasla u Rovinju, nedavno je odlučila javnost upoznati s autorskim pjesmama.

TIANI je novo lice na glazbenoj sceni, no već  s prvim debut singla All Of Me, kojeg je objavila prije 5 mjeseci Hrvatskoj i svijetu, odmah je ušla na HR2 TOP 20 te skupila cijeli niz sjajnih reakcija glazbenih kritičara, kako domaćih tako i stranih.

Sada nam Tiani predstavlja svoj drugi singl, pjesmu Wonder, koja je svjetsku premijeru imala putem Spotify i Soundcloud kanala, na kojem je odmah preslušana skoro 20.000 puta!

Nakon što su prošli tjedan pjesmu Wonder predstavili i recenzirali popularni strani portali za otkrivanje nove dobre glazbe u svijetu, IndieNationBlog.com i AnRFactory.com, na Soundcloud linku nanizali su oduševljeni komentari stranih slušatelja poput: „Gdje mogu nabaviti album?“ ili „Moja cura ovo ne može prestati slušati!“

Vjerujemo da bi joj na ovoj brojci, ali i reakcijama pozavidjele i već etablirane zvijezde.

Iako TIANI pjeva na engleskom jeziku, u pjesmu Wonder unijela je i dašak materinskog jezika, pa se tako odbrojavanje na hrvatskom jeziku „četiri, tri, dva, jedan…“ može čuti u zvučnicima slušatelja diljem svijeta.

Danas TIANI predstavlja video spot za svoj drugi singl, spot kojim zaokružuje priču koju priča pjesmom Wonder. Radi se o kombinaciji popa, soula i elektronike, kroz kojima obrađuje senzualnost, fantaziju i odgovor na vječno pitanje: „Pitam se, što ako…“ (I wonder…)

Spot je sniman u Hrvatskoj, u Rovinju, a za njega je napravljen cijeli set sa svim detaljima. Priprema i snimanje Wondera trajalo je 2 mjeseca, a za scenarij, ideju, skulpture, odjeću i nakit zaslužni su sama TIANI te poznati redatelj i majstor vizualnih specijalnih efekata za film, Paolo Gentilini.

Želja im je bila video spotom vjerno dočarati atmosferu i senzualnost same pjesme.U spotu se pojavljuje mladi glumac Frano novljan te plesačice plesnog kluba Roxanne iz Rovinja.


Komentari