Teško se nosite s odlaskom u mirovinu, želite se dopisivati s nekim svoje dobi? Uputite se u Centar Sunce

foto:Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce uz financiranje Grada Zagreba i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekata „Savjetovalište Trešnjevka“ i „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“, nudi besplatno savjetovanje za sve zainteresirane građane grada  Zagreba i šire.

Kontinuirani stručni tretmani, psihosocijalno savjetovalište i psihoterapija namijenjeni su svim  građanima, roditeljima, stručnim suradnicima, djeci, mladima i mladima s teškoćama u razvoju,  studentima, a poseban naglasak je na našim seniorima, umirovljenicima.

Program besplatnog savjetovanja potiče škole koje ne mogu pružiti stručnu pomoć svojim učenicima, da  osiguraju adekvatnu pomoć preko vanjskih službi, udruga i ustanova. U ponudi Centra Sunce su stručni  tretmani za učenike koji trebaju psihosocijalnu pomoć, one s teškoćama socijalizacije, koji se bore sa  školskim uspjehom, ali i mnogim drugim psihosocijalnim problemima.

Savjetodavni rad usmjeren je i na rad s roditeljima, na pomoć roditeljima u odgoju, na rad s  nezaposlenima i drugim socijalno ugroženim skupinama te s odraslim osobama s psihosocijalnim  teškoćama koje su posljedice različitih bio-psiho-socijalnih faktora

Savjetovanje je organizirano kroz individualnu terapiju i susret s klijentom. Ovakav način rada primjenjiv  je za blaže poremećaje i teškoće poput teškoća u učenju, problemima u odnosu, komunikaciji,  organizaciji vremena ili prevenciji od nekih oblika devijantnog ponašanja (alkohol, pušenje, ovisnost).  Kod korisnika sa složenijom primarnom dijagnostikom provode se kontinuirani dugoročni tretmani u  trajanju od 12 do 24 i više susreta, uz mogućnost uključenja cijele obitelji.


.Centar Sunce besplatno nudi i razne grupne podrške, tretmanske grupe, partnerska i obiteljska  savjetovanja te radionice. Cilj grupnih oblika podrške je okupljanje korisnika sa sličnim teškoćama kako  bi se smanjile emocionalne neugode i poticalo međusobno dijeljenje iskustva, razvoj i podrška.

fotoCentra za edukaciju i savjetovanje Sunce

U radu s umirovljenicima uz individualno i grupno savjetovanje potiče se i rad kroz razne tematske  radionice. Jedna od takvih radionica je „Mala škola zdravlja” koja se fokusira na tjelesno i mentalno  zdravlje naših seniora i kombinira tjelesnu aktivnost i stručno savjetovanje.

Osim spomenute radionice Centar nudi i druge besplatne aktivnosti za umirovljenike poput „Pismo putuje”, dopisivanje s osobama starije životne dobi, online radionice suočavanja sa strahom i pozitivne  psihologije te radionice na temu „Idem u mirovinu i što sad”.

Savjetovanje u sklopu Centra Sunce odvija se uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su trenutno  na snazi u Republici Hrvatskoj uz mogućnost savjetovanja telefonom ili online putem programa Skype,  Microsoft Teams, Viber, WhatsApp i dr.

Svi zainteresirani za besplatno savjetovanje i pomoć mogu se javiti putem email adrese: [email protected] sunce.hr ili na broj mobitela 092/1710-140.

Komentari

loading...