Svi žele bit u počasnoj satniji Kravat pukovnije: Produžuje se natječaj za novake

FOTO: Zlatko Gašpar

Zapovjednik Matejčić osobno sudjeluje i nadgleda cjelokupnu izobrazbu kandidata od koje nas dijeli svega desetak dana, a podsjećamo i na protokol prijave za ulazak u Kravat pukovniju.

Zbog iznimno velikog zanimanja za pristupanje Kravat pukovniji, poziv za izbor ovogodišnjih novaka produljen je do 8. ožujka, doznajemo u zapovjedništvu Kravat pukovnije.

„Iako će selekcijska izobrazba započeti već 5. ožujka, zbog brojnosti prijava, nastavit ćemo paralelno, uz izobrazbu, zaprimati nove prijave sve do 8. ožujka“, pojašnjava zapovjednik Kravat pukovnije Željko Matejčić, ističući da ove godine zaista želi pružiti priliku svim zainteresiranim građankama i građanima da se prijave na ovogodišnji natječaj za odabir novaka Kravat pukovnije.

Nakon završetka obuke, sve kandidate, među kojima i ove godine ima žena, očekuje za njih presudna posebna ceremonija odabira novaka, koja će se održati 18. ožujka na platou zagrebačkog Dolca.

>>> (FOTO) Spektakularne povijesne izvedbe smjene straže: Jedinstveni konjanici, vojnici i vojnikinje…

FOTO: Zlatko Gašpar

„O odabiru novaka odlučuju veterani pukovnije i svi kandidati, koji završe selekcijsku izobrazbu, a biraju najbolje između njih vodeći računa o tome koliko su novaci brzo usvojili zadane obvezne radnje, ali i koliko su se uklopili u timski rad Kravat pukovnije. Odabir novaka održat će se u posebnoj, već tradicionalnoj ceremoniji glasovanja na grah na Dolcu 18. ožujka, a izabrane novake potom, očekuje pripravnički staž u Kravat pukovniji koji traje sve do svečane prisege, nakon čega postaju punopravni članovi Kravat pukovnije. Novaci službeno pristupaju Kravat pukovniji 10. srpnja, na naš dan, Dan Kravat pukovnije, kada na svetoj misi upriličujemo Blagoslov stijega i stroja, nakon čega slijedi prisega novaka“, pojašnjava nam zapovjednik Željko Matejčić, otkrivajući što sve očekuje kandidate koji se bore za svoje mjesto u renomiranoj Kravat pukovniji.

FOTO: Zlatko Gašpar

Zapovjednik Matejčić osobno sudjeluje i nadgleda cjelokupnu izobrazbu kandidata od koje nas dijeli svega desetak dana, a podsjećamo i na protokol prijave za ulazak u Kravat pukovniju.

Za svoje mjesto u Kravat pukovniji, mogu se prijaviti svi punoljetni građani i građanke Republike Hrvatske. Propisana visina za pristupanje je od 175 do 185 cm, a uz ispunjavanje navedenih uvjeta, svi potencijalni novaci na službeni e mail Kravat pukovnije – [email protected] – moraju dostaviti svoj životopis, potvrdu o nekažnjavanju i potvrdu o zdravstvenom stanju izdanu od liječnika obiteljske medicine (potvrde je moguće dostaviti nakon razgovora upoznavanja).

Inače, Kravat pukovnija samo jednom godišnje raspisuje izbor za novake, a u redove Kravat pukovnije ulaze doista samo najsposobniji i najadekvatniji kandidati! Ovogodišnja sezona Smjene straže Kravat pukovnije započinje na Uskrsni ponedjeljak.
Više informacija o Kravat pukovniji potencijalni kandidati mogu pronaći na službenoj stranici kravat pukovnije.


Komentari