Svi do Zrinjevca!: Počeo Welcome Spring Festival

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nastupom dječjeg zbora “Kikići i genijalci” i dječjom predstavom “Šuma priča” na Trgu Josipa Jurja Strossmayera otvoren je danas Welcome Spring Festival. Prostor između Zrinjevca i Umjetničkog paviljona idućih će deset dana postati proljetna oaza, ali i velika interaktivna učionica s mnoštvom sadržaja, piše Večernji list.

Organizator Festivala je Udruga Priroda za sve, a cilj je pokazati kako je moguće biti kreativan, dobro se zabaviti te piti i jesti, a sve bez stvaranja suvišnog otpada. Zato na ovdje nema plastike, a čaše, tanjuri i slamke izrađeni su od bioorazgradivih materijala. DAN PLANETA ZEMLJE Plastika je velika prijetnja, ponajprije životinjskom svijetu Piće se može popiti i iz “futurističkih bukara”, koje su ručno izrađene od drveta bukve i smreke, prenosi Večernji list.

Posjetitelje Welcome Spring Festivala očekuje raznolik i zabavan edukativni program isprepleten predavanjima, radionicama, predstavama, igrama… Tu je „Mala olimpijada otpada“, radionice na kojima će se izdrađivati rukotvorine od otpada, škola ragbija, kineske kaligrafije… Za naprezanje moždanih vijuga Muzej Iluzija pripremio je didaktičke drvene mozgalice i društvene igre, javlja Večernji list.

Sav je program besplatan, a posjetitelji će do 5. svibnja, nakon cjelodnevnih edukativnih sadržaja, moći uživati i u brojnim koncertima. Danas nastupa grupa Stampedo, sutra u 21 sat na pozornicu dolazi grupa Ljetno Kino, a u nedjelju Denis&Denis. Posjetitelje Festivala zabavljat će i Natali Dizdar, Lollobrigida, Neki novi klinci, Flyer i brojni drugi.


Komentari